Der er ingen tvivl om, at vi i Herning er vant til, at der skal ske noget, men vi skal huske, at vi er forkælede. Der står nemlig nogen bag hvert arrangement, bag hver tanke. I Herning Cityforening er kalenderen for 2020 allerede godt booket. Der er masser at glæde sig til

Herning Cityforening er både for borgerne og for butikkerne. Butikkerne er afhængige af, at borgerne kommer ind til city, og borgerne vil gerne, at city har noget at byde på, så de to ting hænger sammen.

– Sammen vil vi noget. Vi vil altid mere, lyder det fra citychef Allan Kristensen, som vi har bedt kigge lidt fremad i 2020-kalenderen, men også lige opsummere på 2019.

– Som mennesker vil vi forkæles. Vi vil have oplevelser. Vi vil bruge vores sanser. Vi vil se, lytte, røre og smage.

– I Herning City tør vi godt sætte overlæggeren højt. Vi er mange, der alle gør vores for, at tingene skal lykkes, og kigger vi i bakspejlet, er det jo ikke småting, vi i 7400 er lykkedes med. Vi skal og må gerne være stolte i den her by.

– Det er alt sammen godt, men vi vil bare endnu mere … Vi kan ikke få nok. Jeg kan heller ikke få nok. Men vi må også kigge på, hvad vi har. Hvad vi får.

– Vi har masser af godtfolk, som sætter ting op. Sætter ting sammen. Arrangerer ting, fordi de har en passion. Kigger vi i eventkalenderen både tilbage og frem, finder vi mange gode arrangementer som bryllupsmessen, modeshows, kundeaftener, livemusik, helstegt pattegris. Alt det er noget, som Herning Cityforening ikke umiddelbart har noget at gøre med. Her taler vi om, at butikkerne selv har fundet på idéen og er fundet sammen. Dét er jeg vild med. Det fællesskab. Den lyst til at få noget til at ske for borgerne. Passionen. Netværket. Viljen.

På en torsdag …

– Vi skal ikke partout altid opfinde den nye dybe tallerken, og vi skal heller ikke svigte de mange herlige traditioner, vi har i dette land, men vi må gerne lave nye traditioner, lyder det.

– Vi vil have – og give – den brede palet. Ikke kun inde midt i byen, men i vores by. Vores kommune. Vi må bare aldrig glemme, hvor forkælede vi er, siger Allan og husker tilbage på den følelse, han engang fik, da boybandet Take That skulle give koncert i Jyske Bank Boxen en torsdag.

– Take That i Boxen. Lige rundt om hjørnet? På en torsdag? Det er da ikke lige hver dag, dét sker, men vi skal så også passe på, at det ikke bliver hverdag at tænke sådan, siger han.

Allan har siddet i citychefstolen siden sommeren 2017. Opgaverne har været mange. Udfordrende, men sjove.

 

– Jeg er jo sat i stolen for at gøre mit for at fremme handlen. For at være med til at løfte city og for at skabe oplevelser, siger han.

– Heldigvis er der meget, der tyder på, at mange er glade, og at vi med vores trods alt beskedne budget gør en forskel – skaber oplevelser, borgerne glædes ved. Der er ros på kontoen. Jeg tager gerne imod både ris og ros. Stort og småt. Og heldigvis er der mange, der stopper mig og byder ind – med rosende ord. Det er dejligt, siger han.

2020

12 nye måneder venter. Et nyt år. Nye oplevelser. Og der er mange af dem på programmet allerede.

– Der skal være noget for store og for små. For unge og for gamle. Det skal vi sikre os. Alle skal være med. Og alle er tænkt ind. Et par af de mange muligheder, Herning City byder på i 2020, er indvielsen af den nye store legeplads på Torvet.

– Der skal igen være de populære skattejagter i skolernes ferier. Vi har indgået et samarbejde med Musikskolen, så der vil blive musik og sang i gader og stræder – gerne på hverdage, så alt ikke altid er fredage og lørdage. Vi sætter en ”bedste kagebager”-konkurrence i verden. Den succes, vi oplevede i forbindelse med Street Food i 2019, gentager vi – bare hele to gange i 2020 – i juni og september og igen krydret urbant og friskt.

– Vi møder det store Challenge Triathlon igen. Og Herning City Gadeløbet. Operafestivalen kommer igen. TV 2 Zulu Bio kommer tilbage, og det parer vi med banko og bajere for de unge. Der bliver bagagerums- og kræmmermarkeder, jazz på byens pladser, og mon ikke vi vil se et par EM-fodboldarrangementer rundt om i byen.

 

– Vi får også EM i kvindehåndbold på besøg i december, og vi arbejder på at lave Danmarks største luciaoptog gennem city til næste jul.

– Vi inviterer naturligvis til diverse aftenåbent-arrangementer, men vi kalder dem noget andet, end vi plejer. Vi lægger op til Hygge by Night, Ladies & Gents Night, eksempelvis.

– Og vi krydrer sædvanen tro det hele med nogle af de bedste danske kunstnere. City får i 2020 besøg af blandt andre Nikolaj & Piloterne og Moonjam.

– Der er – som altid – masser at glæde sig til, lover Allan Kristensen.

– Og dertil kommer jo alt det, som netværket mellem butikker og foreninger giver. Det, at de lige banker på hos hinanden og vender verden. Ser på, hvad de kan sammen. Hvad de sammen kan give. Store som små oplevelser. Det er dem, der er så vigtige. Dem, der holder en gejst oppe – og dem, borgerne mærker.

– City glæder sig til at glæde jer, Herning.

Del denne artikel: