Adressen er ny. Salonen er ny – i Lind. Men frisøren er velkendt og erfaren. Katja Ø er flyttet til Lind. Nærmere betegnet til Nr. Lindvej 35. Salonen er lige lækker og hyggelig som den, man kendte på Ringstedvej i Herning
Det er stadig Katja Ø – hende med den fede og lidt vilde frisure. Smilet og de runde, mørke briller. Katja Ø. Det stod der tidligere på døren til den lille, lækre tilbygning på Ringstedvej. Nu er det en lille tilbygning til et lækkert stuehus i gammel stil. Ægte bondegårdsstil.

Indenfor er der hjertevarme og hyggeligt.

Fagligheden, ordentligheden og ikke mindst grundheden er nøgleordene i salonen.

– Det har ikke ændret sig. Jeg elsker faget. Det er snart tre år siden, jeg åbnede min egen salon efter at have fået samlet god erfaring hos andre oven på min fireårige uddannelse, lyder det fra Katja med det borgerlige navn Katja Louise Ørum Madsen.

To stole. To store spejle. To vaskestole. Et hyggeligt venteområde. Duften af frisk kaffe blandet med duften af salonens valg af produkter.

Svensk bæredygtighed

Et svensk brand, Hårologi fra Stockholm, som er et bæredygtigt produkt, som ikke er tilsat nogen former for tilsætningsstoffer. Et miljøvenligt og ECO-certificeret produkt.

– Jeg er vild med det produkt, som gør det bedste for håret, for hovedbunden og for miljøet – i ét og samme. Jeg er vild med, at man ikke skal købe og smide væk, når det gælder emballagen, fra gang til gang.

Katja Ø forklarer, at man i salonen, med økonomisk fordel, køber en refill i pose, som man så påfylder sin flaske, når man kommer hjem. På den måde får man mindre plasticaffald.

– Kan vi begge dele – på én gang – er det jo fantastisk. Og det er jo faktisk sådan, at rigtig mange af de produkter, vi i mange år har puttet i vores hår, i virkeligheden gemmer på en masse ting, vi slet ikke har brug for. Mange tilsætningsstoffer, som vi ganske enkelt ikke har brug for, forklarer Katja.

Hårtesten er afgørende for, hvilke produkter der bruges i salonen, og hvilke produkter Katja vil anbefale dig at tage med hjem.

Endvidere bliver noterne gemt fra gang til gang. Katja snubler ikke over ordet grundighed, men   behersker det til fingerspidserne.

Den enkelte

Hårmoden skifter hele tiden, men man skal måske lige tænke over, hvor man er, mener Katja.

– Jeg tager naturligvis jævnligt kurser for at lære nyt, for at blive opdateret og for at søge inspiration, men jeg må erkende, at vi ofte ser og arbejder med hår og frisurer, som jeg simpelthen bare er så sikker på, at jeg aldrig kommer til hverken at klippe eller se på noget menneske i Herning, men det betyder jo ikke, at jeg ikke er med på udviklingen.

– Jeg vil bare hellere se på det enkelte menneske. Se hende eller ham i øjnene – i spejlet – og se, hvilken person der sidder i stolen. Hvem er han eller hun? Kort eller lang? Vild eller neutral? Moderne eller klassisk?

– Kundetilfredshed er jo trods alt det vigtigste, og det mener jeg, at man bedst opnår ved at lytte til kunden – og se kunden i øjnene, siger Katja.

Der er masser af fordele ved at have salonen hjemme – og de fordele kommer ikke kun Katja og hendes familie til gode. Det, at der ikke skal betales en dyr husleje, afspejles i prislisten.

Koncentration

Sætter man sig i stolen, oplever man hendes grundighed. Hun ved, hvad der skal til.

Udsendte medarbejder overlod sine lange og nedslidte hårstrå i hænderne på Katja Ø.

Det betød en tur i vaskestolen. Ren afslapning. Massage. Terapi. Fortsæt bare, var tanken. Virkelig dejligt.

Vask. Conditioner. Vitaminspray. Så indpakning i håndklædet.

De første lange totter røg … Det var nemt nok, i hvert fald for hende, der holdt saksen … De var lange, men meget slidte …

Så kom vi dertil, hvor det handlede om symmetri. At håret i den ene side skal være lige så langt – eller kort – som i den anden side. Her indtraf koncentrationen. Small-talken gik lidt i stå. Katja er professionel og har ét ønske – at kunden i stolen er fuldt tilfreds og får en god oplevelse.

Nok er håret blevet ”kort”, men tilfredsheden er stor.

Klik ind forbi katjaoe.dk

Del denne artikel: