Det er 34 år siden, Birthe Pedersen fik den idé at åbne en blomsterbutik i Herning. Nu gør hun det igen … En lillesøster til Birthes Blomster – og en nabo

At man åbner en ny butik, betyder ikke, at man har tænkt sig at ændre noget som helst ved den første. Det er i hvert fald sådan, indehaver af blomsterbutikkerne i Bryggergade 2 og 4 Birthe Pedersen ser på det.

– Det handler om service, og det ynder vi at give vores kunder, men da vi ikke kan stå i butikken døgnet rundt, laver vi nu en lillesøster til butikken. I nabolokalet.

– En lille butik, hvor man selv går ind og finder den buket, man ønsker at købe. Man betaler via MobilePay og smutter ud igen, forklarer Birthe.

Uanset om det er sent mandag aften, man lige har brug for buketten, eller det er på vej hjem fra fest lørdag morgen. Det eneste, det kræver, er en mobiltelefon. 

Luk dig selv ind

– Forestil dig, at man kommer en sen aftentime. Den store butik er lukket, men man er blevet mormor, og man må bare have fat i en buket til at tage med på besøg. Eller man synes, at det da er lige nu, at kæresten skal have den buket, siger Birthe.

– Du kommer til døren – vi har jo parkering lige uden for. På døren til den nye 24/7-butik står en kode. Den taster du på mobilen, en lampe lyser, og døren kan nu åbnes. Du finder den buket eller gave, du ønsker at købe. Finder prisen på varen og betaler via MobilePay. Betalingen registreres. Den seddel, der sidder på varen, smider du i en krukke, og du er klar til at forlade butikken. Med friske blomster.

– Der er ingen forskel på, om du kommer ind i butikken om dagen og køber en af vores færdigbundne buketter, eller om du køber den her i den nye butik om aftenen. De er bundet samme dag.

– Lige så friske som i den almindelige butik, forsikrer Birthe.

 

Der ér åbent

– Vores hverdag ser ikke længere ud, som den gjorde engang. Vi arbejder og holder fri på skæve tidspunkter og kan derfor ønske at kunne handle ind på forskellige tidspunkter, lyder det.

– Det er én af grundene til, at vi har åbnet butikken her. Men også for servicen. Vi vil bare så gerne give alle en mulighed for at nyde, give eller få en buket friske, professionelt bundne blomster 24/7. Det her er vores mulighed.

Butikken, som er videoovervåget, bliver fyldt op hver dag og er, som skrevet står, åben hver dag – 24 timer i døgnet. Med undtagelse af nytårsaften.

– Butikken bliver på ingen måde en outlet-butik. Den bliver fyldt med lækkerier, smukke buketter og gaver, siger Birthe, der sammen med sin mand har tænkt tanken om en sådan butik igennem længere tid.

– Nu var det nærliggende. Det er nabobutikken. I virkeligheden kunne vi vælte væggen og udvide, men vi vil hellere prøve det her af.

Så nu er der ikke længere nogen undskyldning. Nu er der blomster 24/7. Kig ind – der ér åbent.

Del denne artikel: