Frost 2 25/12

Disney fik en af sine allerstørste succeser, da søstrene Anna og Elsa i 2013 trak over en halv million danskere i biografen, og efterfølgende er Frost-universet blevet en stor bestanddel af fastelavnskostumer selv den dag i dag.

Nu er man snart klar med en efterfølger. Filmen udforsker, hvorfor Elsa var født med magiske kræfter. Svaret kalder på hende og truer hendes kongerige. Sammen med Anna, Kristof, Olaf og Svend må hun rejse ud på en farlig, men begivenhedsrig rejse. Og pludselig er spørgsmålet ikke, om Elsas kræfter var for meget for denne verden. I ”Frost 2” håber hun, at kræfterne og vennerne er nok til at redde dagen.

Bad Boys for life 16/1

Komikerne Will Smith og Martin Lawrence er tilbage som hårdtslående politibetjente i den tredje bad Boys-film, hvor biljagter og kække one-liners drøner hen over det hvide lærred i fuld fart.

Martin Lawrence er den forsigtige fyr, der nu forsøger at bevare overblikket som politiinspektør, mens altid kække Will Smith under overfladen er i en midtvejskrise, som han forsøger at skyde, snakke og køre sig ud af. De forenes atter, da en albansk lejesoldat, hvis bror de har dræbt, begynder at spøge. Efter 17 års pause er de klar på nye løjer.

Klovn 30/1

Så er Casper Christensen og Frank Hvam klar på en ny omgang klovnerier i det nye år. ”Klovn 3: The final” er som titlen antyder den tredje og sidste film med komikerne som skæve udgaver af sig selv.

Tv-serien Klovn blev et kæmpe hit med den sære blanding af humor og pinligheder. Den første Klovn-film kom i 2010 og trak over 850.000 i biffen. Opfølgeren ”Klovn: Forever” trak en halv million ind i biografmørket i 2015. Nu kommer så de sidste pinligheder. Plottet tager udgangspunkt i Franks 50 års fødselsdag, og vil særligt fokusere på ægteskab og kærlighed.

Mikkel Nørgaard instruerer. Han har også instrueret de to andre klovn-film, ligesom han var bag kameraet til Jussi Adler Olsen-krimierne Kvinden i buret og Fasandræberne.

Jo Jo Rabbit 16/1

Sam Rockwell og Scarlett Johansson spiller hovedrollerne i denne om en ung dreng i Hitlers hær, som finder ud af, at hans mor gemmer en jødisk flygtning i deres hjem.
Det er Thor-instruktøren Taika Waititi der står bag manuskript og instruktion. Han spiller desuden selv rollen som drengens usynlige ven – en skør udgave af Adolf Hitler.

1917 23/1

Sam Mendes – manden bag de seneste James Bond-film – har lavet et krigsdrama bygget på en historie, som han engang fik fortalt af sin bedstefar.

Filmen skildrer en dag under Første Verdenskrig, hvor to unge, britiske soldater står overfor en umulig mission, da de bliver sendt dybt ind på fjendens territorium for at advare deres egne mænd om et skæbnesvangert baghold. Hvis de to fejler, vil 1600 mænd miste livet.
Benedict Cumberbatch og Colin Firth spiller hovedrollerne

Del denne artikel: