Som om der ikke er nok at give sig til op mod den søde juletid og december, så har veninderne Rikki Vanggaard og Brit Vilken Jensen fået en rigtig juleeventyrlig idé  
– Vi skal da have en jule-cocktailbar – lige midt i Herning. Et sted, hvor alt med jul er tilladt, og et sted, man kun bliver glad i låget og i julestemning af at være, lyder det fra de to veninder, som er klar til at gå all in i projektet, Rikki Vanggaard og Brit Wilken Jensen. – Ikke bare en bar. Heller ikke bare en julebar. Men en bar, der i den grad kan noget. En bar, som tager én til Bar Abaco i Palma på Mallorca – hvad stemning angår, bare krydret med jul. – Der bliver kugler, sne, gran, mos, lys, hygge, pakker, magi. Det bliver eventyrligt. Og vi krydrer det hele med eventyr, musik, cocktails, tapas og vin, siger Brit. Det hele sker i december måned. Fra 1. december til den 31. Så er det slut, men inden da skal et nyt eventyr skrives. Forfattes og opleveles. I gården i Bredgade 10. Alle dage i december. I skrivende stund er vi midt i november, og lokalerne er fine, men tomme …
– Det hele er inde i vores hoveder. Vi ser billederne af hvad og hvordan, men vi har opfordret byens borgere til at donere og hjælpe, så man ved aldrig, men én ting er sikker: Det bliver helt eventyrligt, understreger Rikki. Opbakning Julen begynder allerede ude i gården og fortsætter ind i den gamle, smukke bygning og springer i den grad ud på husets første sal, hvor også baren vil være at finde. – Vi er i fuld gang. Der er mange ting, der skal falde på plads, og det kræver da sit, men hør, vi er vilde med, at vi har fået idéen, og at det nu er sat i gang. Nu skal vi bare have opbakning fra Herning og omegn. – Vi vil alle sammen gerne endnu mere end det, vi har. Men dét betyder, at vi må og skal bakke op, når noget sker. Vi skal alle byde ind. Vi kan så meget, men vi skal måske turde lidt mere og gøre det sammen, siger Rikki. – Mange søger mod de større byer, når de skal lidt mere end blot i én eller to butikker. Hvorfor ikke holde det hele – også julehandlen – i vores by? Så har vi nemlig også butikkerne i næste måned og næste år. Det er så vigtigt. Vi gør det her, fordi vi gerne vil, men det kræver opbakning.
Julens dronning – Har du været i Bar Abaco i Palma på Mallorca? Det er et helt særligt sted. Har man været der, husker man det. Vi gør dét og klæder det i rødt, grønt og guld. Dækker det med sne og skønne farver. – Vi hygger med lys og tilsætter masser af varme og blød stemning, fortæller Brit, som byder ind med flere af sine egne kunstværker i udstillingen, og som også vil være at finde i et kreativt hjørne flere af dagene. – Det er altid fedt at være en del af et arbejdende værksted. At folk kommer og ser, hvad man laver. Et af projekterne kalder Brit for ”Julens dronning”. En smuk og stemningsfyldt kvinde, som i den grad skal indtage rummet. – Der vil være masser af kreative ting at kigge på. Udstilling af kunst og skulpturer. Forskellige værker.
Lidt crazy Vinterland. Eventyr. Mos. Kugler. Blomster. Levende. Smukt. Det hele pakket lækkert ind i den smukke, hyggelige stemning, mange kender fra Rikkis butik, hvor man også kan møde Brit bag disken, som hun for øvrigt har været med til at udforme. – Det er en smule crazy, men det skal det være. Vi vil noget andet. Vi vil byde på noget andet. Noget, der gør, at man bliver nysgerrig på, hvad baren mon byder på i morgen – og i næste uge. Og kommer igen – sammen med venner, kollegaer og familie, siger Rikki. – Vi kan kun opfordre til, at man kommer forbi for at se, hvad der sker. Det er jo kun jul én gang om året, og vi skal have det sjovt, siger Brit. De to griner. De har let til latter. Et godt miks. To kreative kvinder, som ønsker at være med til at give Herning en superfin julegave – et eventyr.
– Så kom. Køb en cocktail, et glas bobler. Måske lidt tapas. Nyd musikken, eller lyt til historien. Bliv inspireret. Nyd det. Slap af. Hygge bliver der masser af.
Del denne artikel: