Kigger man indenfor på Café Chr. X i stueetagen af byens hotel – Hotel Medi – er det tydeligt, at der er sket noget. Hele caféen har fået en makeover. En ansigtsløftning, om man vil. De gamle sofaer er ude, og ind er kommet lækkert, moderne, fedt interiør

Tilbage i 90’erne var sofaerne betrukket med grønt læder. Siden blev de sorte – sofabænkene. Nu er de væk – eller i hvert fald ude af cafélokalet, for man smider ikke bare ting ud, så de er sat i kælderen, hvor andre gæster gør brug af dem.

Cafe Chr. X har i den grad mødt år 2019. Lækkert. Blødt. Fedt. Råt. Langhåret. Væk er de hvide duge – også dem af papir, vi kendte engang. Nu er bordene rå. Sofaerne bløde og lækre, og den store spejlvæg er begravet.

– Vi havde egentlig en idé om, at der sikkert gemte sig den fedeste rå murstensvæg bag alle spejlene – eller at vi i hvert fald kunne nå ind til den, fortæller Jesper Olesen.

– Det kunne vi også, men den var hverken gul eller rød, som vi troede – eller håbede. Hotellet er åbenbart bygget i alverdens forskellige farver – og af forskellige typer mursten. Det kunne bestemt have været en fed væg andetsteds, men ikke her i lokalet. Den ville tage for meget, lyder det.

Masser af fester

Værtsparret Vinnie og Jesper Olesen kom til hotellet – og til byen – i 2001, og siden er der lagt flere timer i den bygning, end man kan tælle til. Og det samme gør sig gældende, hvis man slår samtalen ind på, hvilke typer selskaber og fester lokalerne i huset har dannet rammerne om.

– Alle, er det korte svar.

– Og det gør de stadig, fortæller Vinnie.

– Bryllupper. Runde fødselsdage. Receptioner. Sølv- og guldbryllupper. Konfirmationer. Vi har faktisk aldrig haft så mange bryllupper på en sommer, som vi har haft i år, lyder det.

Nye rammer

– Og faktisk er flere af vores arrangementer rykket ind i caféen, fortæller Vinnie.

– Flere har fået øje på, at man heller ikke til festerne nødvendigvis behøver den hvide dug, det lange bord eller de 5-armede lysestager. Vi har haft et par konfirmationer i caféens lokaler, og med det nye look har det bare været så fantastisk.

Parret kigger rundt. Det var ikke en svær beslutning, at der skulle ske noget, og med Vinnies sans for detaljer og ikke mindst hendes evner i den retning var det heller ikke svært. De smiler.

– Det er knageme blevet godt, siger Jesper.

– Møblerne kommer udefra og er fra en virksomhed, kæden Danske Hoteller ofte handler med, men ellers har vi forsøgt at tænke lokalt. Håndværkere og øvrigt interiør er fra Ikast.

– Sidst der skete noget, var i 2004 – altså for 15 år siden. Nu var det vist bare på tide, og med dét år, vi har haft i indeværende, var det rigtigt. Der skulle nyt til, lyder det.

 

36 nye værelser

– Og det skal der også på værelserne. Vi satser på at gå i gang med 36 af de 57 værelser inden udgangen af 2019, fortæller Jesper.

– Der skal også nyt til. Og det er også ret store forandringer, der skal til. Tingene fejler jo som sådan ikke noget, og møblerne skal ikke bare smides ud. Der skal findes en god løsning til tingene, men værelserne skal have nyt liv. Der skal friske møbler til og et nyt look.

Flere af værelserne er i dag indrettet med en trekvart seng. De skal erstattes af dobbeltsenge, så der bliver nok at gøre.

Det bedste år

– Der har virkelig været gang i den i år. Vi har været heldige og har haft en superfin belægningsprocent hele året, og kalenderen har været godt fyldt op med fester og arrangementer. Det sætter vi så stor pris på. At man vælger Hotel Medi til at danne rammerne om ens fest, men også, at mange vælger at booke værelser i forbindelse med deres fest. Mange gør det i forbindelse med et bryllup. Så spiser man jo morgenmad sammen næste morgen.

– Vi klager bestemt ikke. Men når vi mærker tilfredshed fra så mange glade gæster, skal vi også huske, at vi skal kunne følge med – også med tiden. Så det er rigtigt at gøre noget nu. At give dem, der kommer og beder os om at holde deres fest, eller dem, der vælger at overnatte hos os, noget nyt. Forkæle dem – lidt mere.

Veganere

Cafe Chr. X har lanceret noget helt nyt. Et menukort, som gør det nemt for allergikere, veganere, vegetarer og andre, der går op i, hvad deres frokost eller middag indeholder.

– Et stort stykke arbejde er, hvad vores kokke har lagt i det, men det er til gengæld blevet ret nemt at overskue for den enkelte gæst, hvad man kan, vil og må spise, forklarer Jesper, som godt ved, at det ikke altid er nemt at være tjener i en verden med mange forskellige madønsker.

Kortet byder stadig på en bred pallette af alt fra stjerneskud til pariserbøf og fra oksemørbrad til lækre salater – så kan du læse dig til, om det indeholder æg, mælk, gluten, nødder, hvidløg, fisk osv.

– Vi vil gerne være et sted for alle – og det synes vi, vi i den grad lægger op til. Uanset om man er til varm kakao med flødeskum eller et glas vin. En kold øl. God mokka. En let eller større frokost. Solo eller dobbelt. Selskab eller arbejdsmæssigt. Ung eller ældre. Herre eller dame. Stille eller måske lidt til nogle af de aftner med livemusik, vi igen arbejder på at indbyde til.

– Her er plads til alle. Vi er byens hotel med en superhyggelig café.

 

Del denne artikel: