Hvad kan vi i Herning præstere, når vores musik- og kultursteder går sammen om at fylde hele uge 44 med musikarrangementer? I styregruppen bag HerningErMusik vil de finde svaret

Musikken spiller, og sangen klinger i Herning hvert år i uge 44. Tidligere har det heddet Spil Dansk-ugen, men i Herning Kommune hedder det nu HerningErMusik.

Egentlig er det underordnet, hvad det kaldes. Vi skal blot sætte kryds i kalenderen fra 26. oktober til 3. november, hvor spotlightet sættes på alle de musikalske arrangementer, der finder sted i Herning Kommune.

Styregruppen bag HerningErMusik består lige nu af repræsentanter fra Fermaten, Den Jyske Sangskole, Ensemble MidtVest, Herning Bibliotekerne, Kulturelt Samråd, Swinging Europe, Scene 7, Dansk Musiker Forbund – Herning samt Herning Kommune.

-Vi skriver ”lige nu”, for HerningErMusik er alt andet end en lukket fest. Det stod hurtigt klart, da Magasinet X-Klusiv for nyligt mødtes med en del af styregruppen.

– Jo flere der er om at byde ind – jo bedre. Der er altid plads, hvis man går rundt med en lyst til at bidrage til musikken i vores område, fortæller Pia Trab Worm, kulturkonsulent ved Herning Kommune.

Mere kollegaer end konkurrenter

Det kan virke pudsigt, at en gruppe bestående af blandt andre Fermaten, Scene 7 og Ensemble MidtVest ønsker flere til at byde ind med musik i Herning Kommune. For der må da være en vis konkurrence om kunderne?

Sådan ser medlemmerne af HerningErMusik-styregruppen dog ikke på det.

– Vi har ofte arrangementer på samme tid. Det hænder jo, at det er det samme publikum, vi er ude på at ramme, men vi vælger at tro, at nogle gange er de hos os, mens de andre gange er hos de andre, lyder det fra Carsten Gjerløv fra Scene 7.

– Vores samarbejde giver desuden mulighed for at lære af hinanden og skabe noget sammen. Der er faktisk opstået flere fælles musikprojekter, efter HerningErMusik blev en realitet. Blandt andet mellem Scene7 og Fermaten, fortæller Rikke Andersen, spillestedsleder på Fermaten.

Et godt eksempel på et nyt fælles projekt er ”Spis, Snak og Syng”, som er blevet til i et samarbejde mellem Den Jyske Sangskole og Herning Bibliotekerne. Det går kort fortalt ud på at invitere til fællesspisning og fællessang. Som en krølle på halen bliver historierne bag sangene præsenteret, inden der skal synges.

Arrangementet samlede over 100 personer i Sdr. Felding i marts måned.

Kom med til dialogmøde om musik

Hvis der er noget, styregruppen bag HerningErMusik har lært, så er det, at idéer har det med at opstå, når vi snakker sammen.

– Det handler om at skabe relationer. Forbindelser. Noget, der giver rum til noget større, lyder det fra Johs. Poulsen, formand for Kultur og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Derfor inviterer gruppen til dialogmøde på Fermaten 28. oktober fra kl. 17.00 til 20.00.

Her handler det kort sagt om at få flere til at skabe sammen, så musikken i Herning Kommune bliver løftet endnu mere.

– Hele tiden handler det om at være med på det nye – eller rettere opfinde det, for vi kan, vil og skal i Herning. Sådan er vores dna, og det skal vi ikke have ændret på, siger Johs. Poulsen.

Målet er at skabe så meget musikalsk liv som mulig. HerningErMusik har plads til alt fra hyggelige workshops, arrangementer på skoler, institutioner og plejecentre, nørdede musik-foredrag og koncerter i alle afskygninger.

Dialogmødet er gratis. Der er fællesspisning og musikalske indslag, men vigtigst af alt – der er masser af plads til dialog, diskussioner og samarbejder. Tilmelding sker via Fermatens hjemmeside.

Programmet ligger snart klar

De forhåbentlig mange indspark, idéer og nye samarbejder fra dialogmødet når ikke at bidrage med indhold til årets uge 44. Her er programmet så småt ved at være på plads.

De musik- og kulturinstitutioner, som udgør styregruppen bag HerningErMusik, bringer selv en del arrangementer til bordet, men der er heldigvis også en andre, som er med til at skabe musikalsk liv, og som derfor også skal med på plakaten.

– Der er så mange, der hele året arbejder på at stable arrangementer på benene. De gør en kæmpe indsats og fortjener i den grad ros, lyder det fra Pia Trab Worm.

Del denne artikel: