Hvis man skal tro blomsterhandler Birthe Pedersen, kan alle – ligesom i sidste udgave af Magasinet X-Klusiv Herning – være med her.

Det er ikke nødvendigt med grønne fingre, men man skal have god tid. – Det her er ren terapi – også for mig, siger Birthe.

Birthes Blomster har alt, hvad du skal bruge til at lave årstidens smukke krans til at hænge på døren og byde alle velkommen med et smil.

I Birthes forslag til en sensommer- og efterårskrans har hun brugt, hvad der passer til sæsonen, og set på, hvad der kan holde sig frisk at se på. Og for at forhindre forrådelsen i at indtage hutigt i blandt andet æbler og husløg, benyttes der tandstikker i stedet for tråd. Et lille blomsterbindertrick.

– Vi byder gerne ind med, hvad der holder, hvad der går sammen, og hvordan man nemmest får mest ud af de ting, man binder sammen, fortæller Birthe, som opfordrer alle til at kaste sig ud i projektet.

– Kig ind – og spørg, lyder opfordringen.

Den smukkeste last

Hver dag kommer der friske blomster til Birthes Blomster. Hver eneste dag. Denne onsdag, hvor Magasinet X-Klusiv kom forbi, mødte vi Josh. Han kører med blomster for Dan Flower.

Bilen bliver pakket kl 02 om natten og alle blomsterne kommer fra Holland. Josh og hans hjælper pakker selv alle buketterne nænsomt ind i papir, så de ikke bliver beskadigtet under kørslen.

Brithes Blomster er stop nummer fire på turen i dag. Han mangler 22 steder inden fyraften og sidste stop på turen er Lunderskov på Fyn. Det er en livsstil at være chauffør.

Han smiler. Han elsker sin blomsterbil.

– Jeg behøver bare at byde folk indenfor – så smiler de, siger han.

Ganske rigtigt. Man kan ikke andet end at smile…

Del denne artikel: