De har prøvet det før – dog under noget varmere himmelstrøg. At opbygge et hotel. At indrette noget så lækkert, at gæsterne ønsker at betale for at holde deres ferie der. Nu har de så gjort det igen – denne gang i Herning. Ægteparret og familien Ørum Vermø. Dolphin Hotel er åbnet i Herning

Dolphin Hotel-konceptet startede i 2016 i Alanya. Et dansk drevet hotel med hygge, atmosfære og god musik. Siden er der afholdt over ikke færre end 50 koncerter med danske kunstnere på det populære hotel på den tyrkiske riviera. Samtidig er hotellet dernede et sted, gæsterne gerne vil tilbage til. Over 60 % er gengangere, og nogle har besøgt hotellet hele otte gange på de tre sæsoner.

– Vi vil gerne lave et face to face-hotel med synlig ledelse og nærhed. Det betyder, at Tinna eller jeg siger godmorgen til alle gæster mindst 90 % af vore 210 åbningsdage i Alanya, fortæller Jan Ørum Vermø.

– Det er alletiders mulighed for at tage pulsen på gæsternes trivsel og tilfredshed, og dét er mål nummer ét.
– Det er også en af årsagerne til, at vi af Apollos gæster blev kåret som Apollo Guld-hotel i 2018.

– Det samme gælder vore arrangementer og koncerter. Vi er der selv og arbejder med. Vi vil være en del af det, og gæsterne skal vide, at vi selv er en del af det.

Liv i pejsestuen igen

Før i tiden var Hotel Birkegaarden i Herning kendt for deres forrygende fester. Så kom der en periode, hvor hotellet forsvandt i glemslen, men nu skal det tilbage som områdets foretrukne feststed. De nye forpagtere, familien Facius Madsen og Vermø, har en klar vision: De vil være bedst til fest og morgenmad. Navnet er skiftet fra Hotel Birkegaarden til Dolphin Herning. Hotellet er gennemrenoveret, og den skønne pejsestue er genetableret, måske endnu mere stilren og velegnet til alle former for festligheder.

 – Vi holder jo masser af fester på Dolphin Family i Alanya. Hvert år besøger mere end 1.500 midtjyder vores hotel dernede. Vi fejrer 50-, 60-, 70- og 80-års fødselsdage, sølv- og endda guldbryllupper 3.500 km væk. Så vi tænkte, at nogen måske også kunne ønske sig en god fest hjemme i Herning. Det var egentlig det, der satte gang i idéen til Dolphin Herning, fortæller Jan Ørum Vermø.

– Der er igennem tiden blevet holdt et utal af herlige fester i pejsestuen her, og nu er tiden kommet til endnu flere, lyder det.

Hjemme bedst

Det er de færreste 19-årige, der bliver tilbudt at stå i spidsen for at åbne et hotel, men ikke desto mindre er det virkeligheden for Tinna og Jans datter, Julie Ørum Vermø.

Hun smiler og byder velkommen. Om muligt stråler hun lige så meget som det nymalede og nyistandsatte hotel på Engdahlsvej 16 i Herning.

– Julie er kommet med på holdet, og derfor tør vi sige højt, at vi har samme målsætning med Dolphin Herning som med hotellet i Alanya. Tilfredse gæster, nærhed og tilgængelighed. Vi ønsker, at gæsterne føler, at de er kommet hjem på Dolphin, også i Herning, lyder det fra Jan.

– Jeg er stolt, glad og meget beæret over den mulighed, jeg har fået. Den opgave, siger Julie og kigger på sin far.

– Jeg ved, at jeg har den bedste læremester.

Ung målrettethed

Trods sin unge alder har hun snart spillet 100 første divisionskampe for Vildbjerg SF og er assistenttræner i DBU for de unge piger på U14-landsholdet. Det er den målrettethed, der kendetegner hende, og som også gør hende klar til en så stor opgave som denne.
Det er hendes glade smil, gæsterne møder, når de kommer forbi eller ringer og skal have planlagt deres næste fest, have lavet en firmaaftale eller minikonference.

– Fra vi åbnede i midten af august, har der været travlt med tilbudsgivning og møder. Vi har allerede fået rigtig mange fester i bogen. 50-, 80- og 85-års fødselsdage. Konfirmationer, jubilæer, et møde for en patientforening, et opholdssted, forhandlermøder og flere andre spændende opgaver. Det er fedt, at så mange allerede har fået øjnene op for det, vi så gerne vil, fortæller den unge vært, Julie Vermø, som dog også nævner, at det er godt nok at have farmand på sidelinjen, når det går travlest for sig.

– Vi vil være bedst til fest, men også til morgenmaden, fortæller Jan Ørum Vermø og understreger, at det at være hotelvært har mange aspekter, som han med stor tiltro lader Julie stå i spidsen for.

Godt booket

Det er ikke mere end en måneds tid siden, hotellet slog dørene op. Men selvom der stadig er et par håndværkere at se – i skrivende stund – er det hele klappet og klar. Gæsterne er ankommet, og inden længe er hotellet faktisk allerede fuldt booket. Alle 42 værelser.

Alt har fået en opfriskning i lyse farver og med god kunst på væggene. I hverdagene har mange firmaer booket plads til, at deres gæster skal bo på hotellet, ligesom der er godt fyldt op under kommende messer i MCH og koncerter i Boxen.

– Vi er et godt 3-stjernet hotel med 5-stjernet hygge. Derfor er vi også billigere end de førende hoteller i centrum. Det er attraktivt for de mange store virksomheder med mange gæster, så den del ligger lige til højrebenet.

– Det, vi fokuserer meget på, er at lave nogle gode weekendophold med www.deal.dk, så vi kan få nogle flere turister til byen i de stille weekender. Den første kampagne her i efteråret har givet over 100 weekendophold med gæster på de fem udvalgte weekender, så det er meget tilfredsstillende og vil blive gentaget næste forår, fortæller Jan Ørum Vermø.

 

Allerede nu er der godt gang i bookinger af overnatninger, julefrokoster og andre fester, så opfordringen lyder at henvende sig hurtigst muligt, hvis man ved, at man mangler plads til overnattende gæster eller planlægger en fest. Der er plads til ikke mindre end 150 gæster.

– Vi giver gerne et tilbud, lyder det.

Se mere på www.dolphinherning.dk.

Del denne artikel: