Nogle gange kræver noget en ommøblering, også selvom det egentlig var godt nok. Men der kan være sket ting, der gør, at man lige skal sætte tingene på plads igen og starte forfra. Sådan er det for virksomheden Mikus Design, som nu tager det tidligere Sun-Advertising under vingerne

Vi er på Østre Kirkevej i Herning. Åbner man døren ind til nummer 4, bliver man mødt af smil fra indehaverne, Ilona Høltermand Mikus og Andreas Mikus. Mor og søn. Der er meget at smile af, men der har netop været brug for en lille ommøblering i deres verden.
– Vi mistede for tre år siden min mand og en faderfigur i Andreas’ liv, Michael Høltermand, efter længere tids sygdom. Vi mistede vores ven og vores samarbejdspartner. Andreas var gået i lære som grafiker hos Michael.
– Vi mistede en stor kapacitet, fortæller de to, som nu har taget en meget dyb vejrtrækning og mærket efter.
De er klar. Nu skal der smides kræfter, energi og masser af kærlighed efter det nye firmakoncept i Mikus Design.
– Smilet er kommet tilbage. Der skal ske noget. Kreativiteten presser på, for at komme i spil.
Faktisk er det en smuk historie. Ilona og Michael drev hver deres virksomhed. De sparrede og hjalp hinanden med hver deres opgaver. De var gode sammen.
– De to virksomheder voksede i fællesskab. Mit indretter-gen, min erfaring og uddannelse som indretningsarkitekt, gav flere nye indretningsmuligheder, til spændende, anderledes og kreative løsninger, fortæller Ilona.
Det blev til totalløsninger. Vi er det nye Innovationsbureau, den perfekte synergi.

Den røde tråd
På adressen er man specialister i indretning, akustikløsninger, storformatprint, grafiske layouts samt konceptudviklinger.
– Vi har et stort netværk af freelance-funktioner og har på den måde altid kunnet løse større og mere omfattende opgaver. Vi har effektive og loyale samarbejdspartnere mest lokalt, i Danmark og et par enkelte i Europa. Det har både gjort os stærkere og ekspanderet vores viden, lyder det.
– I dag koncentrerer vi os fuldt ud om indretning til private som til erhverv, storformatprint, grafiske koncepter og layouts, samt funktionelle og æstetiske akustikløsninger.
– Vi kan også være fleksible i forhold til deadlines og den hasteproduktion, der nogle gange er påkrævet, hvor tid er en vigtigere faktor end pris.
– Vi tilbyder totalløsninger. Udvikling af ideer og dekoration til messer og butikker. Indretning til klinikker og kontorer, institutioner og andre interessante rum/lokaler, som har behov for et nyt udtryk, lyder det fra Ilona.
– Eksempelvis har vi indrettet samtlige børnetandlægeklinikker i Ikast-Brande Kommune. Et venteområde i en børnetandlægeklinik er jo ikke bare et venteområde. Her skal der skabes tryghed, være rart. Det gælder også for personalet, som også har haft en indflydelse på indretningen af deres arbejdsplads.
– Vi har mange års erfaring med messer, såvel levering af bannere og folie, som til ideudvikling og opbygning af messestande. For eksempel til Kohbergs stand, designede vi nogle spændende borde, hvor man kunne lægge skiveskåret rugbrød ned i, med en røgfarvet akrylplade over. Det gav vildt meget opmærksomhed. Ligesom vores rugbrødslamper.
” Vi skaber drømmene, som du endnu ikke har tænkt på”

Kreativitet og glæde
– Én af vores stærke forcer er, at vi sætter os grundigt ind i, hvem det er, vi skal arbejde med – Vi er gode til at lytte, analysere og eksekvere, fortæller Ilona.
– Det handler om kreativitet. Om brainstorming. Om ressourcer. Og så er vi svære at stoppe, når vi først kommer i gang, siger Andreas– og sender sin mor et skævt smil.
De to smitter med glæde. Den glæde, de finder i deres arbejde, den smitter. De giver tryghed, kort efter man har mødt dem. Man tror på dem.
– Vi har lysten til at skabe. Vi har lysten til at vise, hvad vi kan. Hvorfor? Fordi vi får lov til at lege, og give glæde, og vi ved, vi kan. Vi kan give dig og din virksomhed et fornyet udtryk, et twist, som du ikke finder andre steder. Vi tænker tanken til ende. Det her brænder vi for. Vi kan både det grafiske og det håndværksmæssige, understreger Andreas.

Idéernes højborg
Mor og søn er ikke altid enige, men de formår at sparre, og de kender hinanden så godt, at det kun boner positivt ud – til fordel for kunden.
Østre Kirkevej 4 er idéernes højborg. Her skal der laves noget.
– Vi anser ikke noget som værende umuligt. Vi har fundet vores vej. Vi ved, hvad vi vil og skal – og vi ved, vi kan. Vi holder fokus. Vi er i fuld gang, og der er rigeligt at gøre, men vi er altid klar til endnu flere udfordringer, siger Ilona.
Og søger man indretning, har Ilona masser af idéer. Søger man akustikløsninger i ubegrænset størrelser, eller afskærmning/rumdeler som også fås med lyddæmpning, eller personlige billeder til vores rammesystem eller print på lærred, så er der mulighed for at se forslag på adressen. Alle er velkommen til at kigge ind.
– Når vi siger totalløsninger, mener vi totalløsninger. Alt fra tæpper og indretning til disk, vægfarve, belysning, møbler og gardiner. Og vi husker også det, der skal hænge på væggen, samt det, der giver glæde og liv. Lys og den grønne dusk, lover de.

Grøn fremtid
– Vi skal da lige slå et slag for vores tanke om bæredygtighed, lyder det fra Andreas.
– Vi har meldt os ind i det, der hedder Tree-Nation. En helt fantastisk mulighed for at være med til at give noget tilbage, så vi ikke ødelægger naturen, bare fordi vi bruger af ressourcerne.
Tree-Nation sørger for at plante et træ eller en busk og på den måde kompensere for virksomhedens CO2-udslip.
Virksomheden modtager detaljerede oplysninger om hvert træ, der plantes, og laver CO2-kompensationsstatistik, så det er muligt at følge med i, hvad man bidrager med – og så man får mulighed for at kunne præsentere sine plantningsaktiviteter.
– Vi kan godt lide, at tingene giver mening. Lige såvel som vi bruger tingene igen og igen. De ting, vi har med på messer eller på udstillinger, skal ikke bare smides væk. De kan eventuelt lånes i en genbrugsbutik i nærheden eller købes og sælges igen. Eller tages med til næste udstilling – et andet sted, siger Ilona.
Kigger man rundt, ser man, at hun er i gang med at sætte et par stole i stand. De har gjort tjeneste i mange år og trænger nu til nyt liv, så de kan skabe glæde andetsteds.
Ligesom virksomheden Mikus Design skaber liv og glæde.

Del denne artikel: