Man kigger på dem og er ikke i tvivl. Oliver Volf og Jesper Bo. De ligner nogen, der er noget ved musikken – og det ér de. De har i flere år spillet landet tyndt på store og små scener, og nu har de givet musikken i deres liv endnu et ben – sammen har de åbnet en musikskole i det midtjyske

– Én ting er at stå på scenen og være med til at få gang i festen. Noget andet er at se, hvordan det at ramme akkorderne og få anslaget på guitaren, slaget på trommen eller den valgte tangent på klaveret til at lyde af noget, skaber en glæde hos et menneske. Det er en helt særlig oplevelse – og særligt at se andre opleve det for første gang – det er bare lidt fedt, lyder det fra de to unge fyre, der nu kan kalde sig for musikskoleindehavere, Oliver Volf og Jesper Bo Kristensen.
– At få lov at give det videre. Den følelse, vi får ved at spille musik, er i den grad noget, der gør en forskel – både for os og for eleven. Vi er ikke bare spillemænd. Vi er musikere.

Rytmen & tonen
På scenen hedder de Volf & JB, men på Marsvej 5 i Ikast er navnet Oliver Volf & Jesper Bos Musikskole, og træder man indenfor, er der veje nok at vælge mellem.
Guitar – spansk, el eller akustisk – trommer, klaver, sang. Mulighederne er mange, og de to er allerede i fuld gang.

– Det hele handler om passion. Ikke om, hvad man spiller og sammen med hvem, eller hvor god man er, men om man har passionen for det, man laver, lyder det fra Jesper Bo.
– Alle kan jo lære at spille, kommenterer Oliver.
– Men det handler om at ramme tonen eller rytmen, alt efter hvilket instrument man har kastet sig over. Har man den – finder man den, så rammer man noget. Og det mærker man lige dér – med ét. Det kan man ikke læse sig til – det handler om at bruge øret.

En stor gave
Om man ønsker at spille alene eller sammen med andre, er op til én selv. Om man er nybegynder eller øvet, er heller ikke afgørende. Oliver og Jesper Bo kigger på den enkelte, og sammen finder de frem til det, der virker.
Det at kunne spille et instrument er en værdi, man slet ikke kan gøre op. At få lov at have det med sig fra barns bens af er en god gave at give sine børn, mener de to.
– Men det er ikke kun børn og unge mennesker, der kan lære at spille – eller synge. Alle aldre kan lære. Man skal bare være moden til det – om det er, når man er syv år, eller når man er ti. Igen: Det handler om passion. Om lysten. Om interessen.

Instrumentet
– Og ligesom man ikke absolut skal kunne spille, inden man kommer, skal man heller ikke nødvendigvis have den dyre guitar med sig.
– Et begynderinstrument er en så fin løsning. Måske man kan låne noget af en kammerat, købe noget brugt eller noget billigt som en start, foreslår Oliver.
– Det vigtigste er, at der er mulighed for at øve sig hjemme mellem de ugentlige lektioner.

Passionen
Oliver gik selv til både trommer og guitar, da han var dreng, mens Jesper Bo først fik interesse for musikken, da han gik i 10. klasse.
– I dag er mit liv at spille musik. Jeg ved slet ikke, hvor jeg ville være uden det, siger han.
– Det er min passion. Det er mit drive. En anerkendelse. Dét at kunne noget, folk synes er fedt, betyder da noget.
Måske går man rundt med drømmen om at blive rockstjerne. Måske kunne det være sjovt at spille sammen med nogen – lære og udvikle sig sammen med andre.

Dig & mig
– Hos os handler det om musikken. Har du far og mor med, venter de udenfor. Det er dig og mig. Elev og underviser. Det er os, der sætter dagsordenen, og det er op til dig, hvor langt vi skal, lyder det fra de to musikere, som gerne byder indenfor til en gratis prøvetime.
– Mange gange skaber musikken et netværk, og måske er det den vej, passionen fører én. Et netværk til at ramme det, man gerne vil. Bandet. Drømmen. Det at kunne underholde på en kunstnerisk måde. At ramme folk, fortæller Jesper Bo.
– Musikken er fællesnæveren, og passionen er vi sammen om. Musikken lærer vi – og hvis vi øver os og vil det nok, bliver vi gode. Sådan er det. Det er op til den enkelte.
De to kigger på hinanden.
– Vi er bare to musikgale unge mennesker, der gerne vil give det, vi kan – og er vilde med – videre …

Tjek de to unge fyre og deres musikskole ud på Facebook

Del denne artikel: