Hvide asparges
Ramsløg – hollandaise – jomfruhummer

Hvide asparges
Ramsløg
Æggeblommer
Hvidvin
Klaret smør
Jomfruhummerhaler
Purløg
Salt
Laurbærblade
Hvidløg

4 stk.
En smule
4 dl
2 dl
4 dl
12 stk.
En smule
En smule
Nogle stykker
Et par fed 

Fremgangsmåde:
Skræl de hvide asparges, som skal koges i smør og vand tilsat godt med salt. Kog dem lige før brug i ca. 8 min.
Kog hvidvinen ned med lidt peberkorn og laurbærblade til det halve.
Pisk æggeblommerne i, og legér over svag varme. Tilsæt og pisk varmt klaret smør i (smeltet smør, hvor vallen er taget fra). Tilsæt hakket ramsløg.
Pil jomfruhummerhalerne – pensl dem med smør og hvidløg, og bag dem i 4 min. i en forvarmet ovn på 200 grader.
Anret på tallerkner. Hak purløgen fint, og pynt inden servering.

Honningbrød

Sukker
Honning
Vand
Smør
Natron
Mel
Æg
Kanel, knust
Neliker, knust

0,420 kg
0,720 kg
0,450 l
0,250 kg
9 tsk.
1,5 kg
6 stk.

 

Fremgangsmåde:
Kom sukker, vand, honning og smør i en gryde, og kog det op. Tilsæt natron, kanel, nelliker, og sigt melet i. Til sidst røres æggene i ét ad gangen.

Hvid chokolademousse

Piskefløde
Blommer
Sukker
Hvide chokoladeknapper
Let pisket piskefløde

1,5 dl
40 g
30 g
300 stk.
4 dl

Fremgangsmåde:
Fløde, blommer og sukker legeres op. Massen blandes med chokoladeknapper, og

Vil du vide mere? Læs mere om Noli.

Del denne artikel: