Du drømmer om et nyt køkken, men ved ikke helt hvilket. Designa hjælper dig gerne hen imod drømmen. Her banker hjertet for godt dansk design, hvor form og funktion er en daglig glæde til fornuftige priser. Designa i Herning laver ikke andet hele dagen end at hjælpe kunderne med at finde det helt rigtige køkken. Så de ved, hvad de taler om

Evnen til at træde ind i et rum og se de detaljer, der ville give rummet meget mere liv, meget mere lys og meget mere energi, er ret unik, men den evne har butikschef i Designa Herning Eva Dybdahl.
– Nogle gange skal der ikke helt så meget til. Andre gange kunne man fuldende et nyt køkken med eksempelvis at vælte eller flytte en væg, lyder det.
– Hvad enten det er det helt store budget eller et noget mindre et af slagsen, så er enhver opgave én, vi går til med stor lyst og stor energi. Vi ved jo godt, at det at handle nyt køkken eller bad ikke er noget, man oplever at gøre mange gange i sit liv, og at det dermed er lidt af en beslutning – også økonomisk. Så det skal være rigtigt – første gang.
Designa er en danskejet virksomhed og Danmarks største privatejede køkkenfabrik med cirka 170 ansatte og mere end 50 forhandlere i henholdsvis Danmark og Norge.
Eva Dybdahl har været med i 14 år og har opbygget et godt netværk og et godt renommé.
– Det er en helt særlig følelse at levere det køkken eller bad, vi sammen med kunden har fundet frem til, at den pågældende familie skal have. Og hvis de så kommer igen – efter nogle år måske – og ønsker sig et nyt badeværelse, så bliver man rigtig glad, siger hun.

Nye lækkerier
En af de mange nyheder i butikken på Silkeborgvej i Herning er ”Silk by Designa”, som er en ny serie af låger med en silkeblød og mat overflade, der er en hyldest til det enkle og smukke nordiske design.
– Lækkert at se på og ikke mindst superlækkert at røre ved, siger Erik Høj, administrerende direktør i Designa.
– Den fås naturligvis i flere farver og med en masse forskellige muligheder i opbygning og sammensætning, lyder det.
– Det her er din drøm, så det skal ende ud med at blive dit køkken.
En anden nyhed er, at vi skal have køkkener og badeværelser med linoleumslåger og med en kant af natureg.
– Linoleum er enormt slidstærkt, så det er da en superfin idé at tage det, vi engang kendte fra gulvet, op på fronterne i vores køkken – og så gøre det lækkert.

– Mulighederne er nærmest uendelige, og finder du ikke lige det, du søger i vores udstilling i den ene butik, er der muligheder i vores andre butikker, eller du kan – med stor fordel – booke et møde med en af vores konsulenter. De har de idéer, du selv mangler, og de ved, hvad der passer sammen, og hvordan du får mest muligt ud af dine valg.
– Vi taler trods alt om husets primære rum, understreger Erik.

Byg selv med Bricks
Længe nok har køkkenbranchen bestemt, hvordan dit køkken skal se ud. Det er slut nu. For et par år siden supplerede Designa de traditionelle formater med en helt ny måde at købe køkken på med deres design af Bricks. En tanke taget ud af en anden Lego-verden. Her behøver den ene række ikke ligne den anden.
– Er der behov for én dyb og én bred skuffe, så er det det, der bliver lavet. Der er tale om et helt personligt og meget individuelt opbygget køkken, forklarer Erik.
– Med Bricks bryder vi køkkenet ned i mindre byggeklodser, som du kan sammensætte stort set, som du vil. Prisen er i orden, og det ser fantastisk godt ud. Men det bedste er, at du får et køkken, der er tilpasset din families liv og hverdag ned til mindste brik.
Måden, man kommer i gang på, er, at man vælger én til to kernefunktioner i køkkenet. Derefter bygges resten op sammen skuffe for skuffe. Det er lige så let, som det lyder.

Bagom Designa
Erik Høj er gammel Herning-dreng, nu bosat i Brande, og har sin daglige gang i afdelingen i Kjellerup, hvor virksomheden startede tilbage i 1992. Det er fire år siden, Erik blev hentet ind til virksomheden for at gennemføre en turnaround.
– Der har været nogle barske men meget spændende år, og det har nu båret frugt og alt er helt på fode igen, lyder det fra direktøren, som i den grad ser lyst på fremtiden.
Selskabet blev i 2018 købt af en investorkreds bestående af erhvervsfolkene Christian Overgaard, David Meyer og Per Christensen. Sidstnævnte er hovedaktionær gennem sit familieejede investeringsselskab MS2 Invest. Administrerende direktør Erik Høj er også med i ejerkredsen.

Drømmen
– Vi sætter i Designa en ære i at tænke miljø ind i vores hverdag. Vi producerer vores varer i Danmark, og har i mange år brugt spånplader til vores inder skabe – i hvad vi kalder køkkenets korpus –  fremstillet af genbrugstræ hentet fra de danske genbrugspladser. Vi får dem fra vores leverandør der ligger på Djursland.
– Det handler om at skille sig ud. Der er mange dygtige aktører på markedet, og vi skal hele tiden være med helt oppe foran, siger Erik.
– Vi vil være et attraktivt bud på en leverandør til det enkelte køkken til familien, men vi vil også være fremme på markedet til den store ordre og de større boligbyggerier. Vi har erfaringen, som skal til for at levere funktionalitet.
– Det at lægge sin drøm i vores hænder handler om tillid, siger Eva.
– Den tillid skal vi gøre os fortjent til – og det er vores største opgave, hver dag.
– Vi følger varen helt til dørs og lidt længere, og vi tør godt love, at vi ikke går, før montøren også har fejet op efter sig, afslutter Erik.
– Det her er din drøm – vi gør blot drømmen til virkelighed.

Del denne artikel: