Danmarks næststørste tekstilvirksomhed ligger i Ikast. DK Company. Man hører, at det er et fantastisk sted at arbejde. Det er 18 år siden, Jens Poulsen grundlagde virksomheden, og siden er det kun gået én vej. I dag har virksomheden 4 ejere med Jens Poulsen som hovedaktionær, og i Ikast beskæftiger virksomheden cirka 300 ud af 2.200 medarbejdere. Vi har mødt et par af dem

– Det her er virkelig mit andet hjem, lyder det fra Anita Kuhn, som i 12 år har været ansat hos DK Company.
– Jeg kunne slet ikke forestille mig at skulle arbejde et andet sted. Der er så megen rummelighed her. Så meget frihed under ansvar. Der er naturligvis forventninger – der stilles krav, selvfølgelig gør der det, og ja, vi løber stærkt i perioder, men vi får så meget igen i den her virksomhed, siger hun.
Anita møder hver dag ind i afdelingen på La Cours Vej og er salgsansvarlig for brandet Denim Hunter.
Hendes kollega Søren Dominicussen møder ind som lagerassistent på Thrigesvej. Men alligevel ser de to hinanden hver dag, for virksomheden har en kantineordning, som er værd at køre efter, og det foregår på La Cours Vej, så Søren kommer forbi to gange om dagen.
– Jeg har været ansat i to og et halvt år, fortæller Søren, som virkelig er glad for sit arbejde.
Jeg elsker at være her og jeg er så glad for arbejdspladsen og alle mine kolleger. Ingen er mere end andre her, og det kan jeg virkelig godt lide, lyder det fra Søren, som jo ikke lægger skjul på, at det er fedt at arbejde et sted, hvor der er så mange fordele som ansat – blandt andet at man går fedt klædt hver dag.
– Vi har nogle ret gode personalegoder, lyder det med et stort smil fra de to.

Alle er med
Magasinet X-Klusiv er inviteret indenfor på La Cours Vej – vi ankommer tidsnok til at opleve morgenmaden i den kantine, de to snakker om. Man må give dem ret. Her bliver man forkælet.  Sund mad giver sunde medarbejdere. Kantinen gør, at alle møder alle, og der opstår fællesskab – også på tværs.
– Og det gør der, lyder det fra både Anita og Søren.
– Vores chefer kan noget, vi kun kan rose dem for, siger Anita.
– Vi har hørt både Jens Obel og Jens Poulsen holde taler. De har ordet i deres magt, men på den fede måde. Her er ingen glemt. Ingen er udenfor, og ingen er overflødige. Alle er med. De gør det – de siger. Får os til at mærke det. Vi føler os værdsat, og det gør, at man lige gør lidt mere. At man ikke tæller timerne, men bliver, til man er færdig. Og er det en aften, der er et salgsmøde, så er det sådan, det er.
– Huset her rummer så mange fordele, at man giver det, man skal, helt uden at blinke, lyder det.

Fedt at være en del af
En af cheferne kommer ind i kantinen. Der er skulderklap, brede smil og en krammer. Her ses det tydeligt, at ingen er mere end andre – på gulvet.
– Lige om lidt venter sommerfesten. Den glæder vi os til. For ikke længe siden blev vi alle inviteret på kombineret strategitur/julefrokost i Østrig. Det fik os alle til at føle os værdsat og set. Tænk at arbejde et sted, hvor ledelsen er så opmærksomme på deres medarbejdere. Det er fedt.
Søren er uddannet salgsassistent og har tidligere arbejdet i butik, men vil ikke bytte lagertjansen for noget.
– Jeg synes, det er fedt. Og når der er lagersalg, sker der jo virkelig noget i huset, siger han.
– Men også i det daglige er der masser at lave. Vi modtager masser af containere, der bliver pakket ud, og alting bliver sat på plads. Alt har sin egen plads. Og derefter skal tingene pakkes efter ordre og sendes videre ud i verden. Til hele Europa, USA, Canada og Rusland. DK Company og vores mere end 20 brands er i en stor del af verden, så vi kommer godt rundt. Det synes jeg er ret sjovt, siger Søren.

Kollektionerne
I showroomet, hvor Denim Hunter har sine nyheder på giner og bøjler, sker der noget hele tiden.
– To gange årligt har vi de nye store kollektioner med mellem 70 og 80 items, fortæller Anita.
– Dertil, fire gange om året, kommer der en mindre kollektion, og derudover vores ekspres kollektioner. Varerne, der altid skal være tilgængelige.
Denim Hunter er et jeans-mærke, der er skabt af folk med meninger og holdninger til udvikling af tøj og mode.
”Vi skaber ikke tøj til en bestemt alder, vi skaber tøj til en stil … stil er en forlængelse af personlighed – alt kan bæres på meget forskellige måder – det handler om kvinden, der bærer det,” lyder det om brandet Denim Hunter, som er 100 procent dansk design.
– Jeg elsker det, siger Anita og kigger rundt i det lille lokale – omgivet af netop Denim Hunter.

Der er kun kønne ord at sige om virksomheden. Uanset fra hvem vi møder, og når vi præsenterer os som journalist og fotograf. Og vi er overbeviste. Huset emmer af sammenhold. Af fællesskab. Af passion. Af glæde og ejerskab. Det her – DK Company – er man sammen om.

Del denne artikel: