Der er mange meninger og holdninger til, hvad en citychef egentlig skal kunne, ville og være – og man forestiller sig, at det af og til kan være øretævernes holdeplads. Magasinet X-Klusiv bankede på hos Kristensen og Tinggaard på byens citykontor for at høre, hvad dagene egentlig går med

Der er lige så mange meninger om, hvad en citychef skal kunne, mene og synes, som der er borgere i en by … Og der er mange sider af jobbet. Eller i hvert fald to. En, der skal repræsentere erhvervslivet, og én, der skal komme borgerne til gode. De to opgaver skulle gerne i sidste ende glide ind i hinanden og gavne alle parter.

Citychef i Herning Allan Kristensen har snart siddet to år på posten. Han deler kontor med sin projektkoordinator, Rebecca Tinggaard, der blev en del af teamet i januar 2018.

Lytter man ved døren, og ved man ikke bedre, lyder de to som om de har kendt hinanden meget længe.

Stemningen er positiv. Humøret er højt og jargonen hjertelig.

– Det er os magtpåliggende, at der i så travl en hverdag er plads til smil og grin. Det smitter, og det sætter vi en ære i, lyder det næsten samstemmigt fra de to.

– Et spørgsmål, der er gået igen og igen gennem min tid som citychef, er, hvad man egentlig laver som netop citychef, lyder det fra Allan Kristensen.

– Ja, hvad laver vi egentlig? De to kigger på hinanden, tager en dyb indånding og begynder at remse op.

Herning-Task-Force-Hold

– Jobbene som citychef og koordinator har mange ansigter. Der er alle de emner, borgerne tror, at en citychef sidder med. Eksempelvis har vi høstet mange roser for sidste års VM i ishockey og dette års VM i håndbold, men i virkeligheden er det slet ikke os, der skal have dé roser. Det skal vi på ingen måde tage æren for alene.

– Vi er en del af Herning-Task-Force-Holdet, lyder det fra Allan, som dog ikke er langsom til at følge op med idéer til, hvad Cityforeningen kan byde ind med, når først aftalerne om sådanne større arrangementerne er på plads.

Når det er værst, tror flere, at Citykontorets primære arbejde handler om julebelysning og udskrivning af gavekort. Det gør det også, men det kun en minimal del – heldigvis kan og skal vi så meget mere, siger Rebecca.

– Forventningerne er altid store til, hvad der skal ske i løbet af året. Sommeren i byen. Koncerter, arrangementer, markeder, konkurrencer, events. Og her er opgaven at ramme så bredt som muligt, for at gøre alle glade kan simpelthen ikke lade sig gøre. Men med de nye tiltag rammer vi i 2019 endnu bredere, lyder det.

Medlemmernes penge

Det hele handler om geisten for at skabe arrangementer for byens borgere. Stort som småt. For børn, unge og gamle.

– Foreningen har et budget, og her skal hver en krone gerne bruges – men man skal i den grad ikke bruge én eneste krone mere, end man har, understreger Allan.

– Men det kræver, at man har stor respekt for det, man sidder med. Det er nemlig medlemmernes penge – ikke vores. Det er medlemmerne af City, der betaler for det program, vi sammensætter. De forventer, at vi gør vores til, at det skaber handel den anden vej. Det hele er en cirkel, som gerne skulle blive ved med at køre rundt. Et fokus, vi aldrig må misse.

– Der er også mange ting at bruge penge på. Hvert arrangement koster, og uden at afsløre hvor meget kan jeg roligt sige, at der er enormt stor forskel på, hvad de forskellige koster.

– Vores opgave er at skabe oplevelser. At sætte rammerne, så oplevelserne kan nydes, og her tillader vi os at sætte overlæggeren højt. Vi skal sørge for at samle byen – og sørge for, at ikke alt foregår på Torvet, bare fordi det er ”nemmest”. Hele byen skal have noget ud af Citys arrangementer, og dermed skal vi også tænke på, hvad man som borger kunne blive fristet af i byen, inden selve arrangementet finder sted, forklarer Allan.

– Det betyder, at der skal være tilbud til borgerne forud for en eventuel koncert eller andet event.

En grøn plet

Rebecca elsker sit job. Det mærkes tydeligt. Hendes passion for det at skabe noget til glæde for andre.

– Egentlig er jeg uddannet lærer, men har i mange år arbejdet indenfor kommunikation og reklame. Events er noget, der ligger mit hjerte meget nært, så da jeg fik muligheden for at arbejde for Herning Cityforening, og der i jobbeskrivelsen stod, at man skulle være med til at højne eventaktiviteten i byen, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville elske det job, fortæller hun.

– Det handler om at ville. Om at vi skal være first movers – om at gå lidt længere for at få tingene til at lykkes. For at skabe.

Noget andet, der ligger Rebeccas hjerte nært, er miljøet.

– Vores lille plet i universet skal forblive grøn – det er så vigtigt, og kan vi – i Herning – i Cityforeningen på nogen måde være med til at bidrage til det, går jeg gerne i front, siger hun.

Jazz i byen

Kalenderåret 2019 har en bred pallette af oplevelser at byde på. Og der er, som der skal være, lidt for enhver smag.

– Noget nyt – og meget efterspurgt, er City Sommerjazz, fortæller Allan.

– Det bliver som udgangspunkt enkelte lørdage fra medio maj til medio september fra kl. 12 til 15. Og det bliver i samarbejde med byens restauratører, således at ingen skal føle sig tilsidesat eller overset. Men det kræver plads, så …

Og det er klart, at vejret kan ændre det hele – i sidste øjeblik. Vi håber, lyder det.
Vi kan kun opfordrer i den grad til, at holde øje med hjemmesiden – www.herningcity.dk samt vores facebookside og instagram.

Et andet nyt tiltag er, at der i 2019 bliver tændt bål og fejret sankthans på Torvet den 23. juni. Dette sker med borgmester, Lars Krarup som båltaler og efterfølgende livemusik med ”Duoen”.

– Vi får, som vi tidligere har omtalt i Magasinet X-Klusiv, besøg af de 17 verdensmål. Byens Up-koncerter fortsætter, og i år byder vi på navne som Alberte, Rasmus Walter og Erann DD.

I Kr. Himmelfartsferien er City desuden en del af holdet, der byder velkommen til det store kirkelige event, ”Himmelske Dage”

Her kan du blandt andet opleve bandet ”Die Herren” med Vocal Pleasure som opvarmning. Og igen i år kommer Gadeløbet traditionen tro til Herning i august.

Nok at gøre

– Jo der er skam nok at gøre på citykontoret. Der skal skabes en holdånd. Alle skal have informationerne, og ingen skal føle sig sat udenfor. Alle skal høres, og det er vores fornemmesteopgave at nå hele vejen ud – til både butikker og borgere.

– Vi byder gerne ind med idéer og input til, hvordan butikkerne kan samarbejde på tværs af både brancher og gader. Ofte er det det med at skabe oplevelserne for kunderne, der lokker. Det, der er anderledes. Idéen. Det, man ikke har set komme.

Hele tiden skal der tænkes nyt, mener Allan.

– Hvis det gavner den enkelte butik, gavner det byen. Vi skal mere – vi vil mere. Det er jo den dna, vi har i Herning, så den skal vi bygge videre på. Det er vi gode til.

Telefonen ringer – igen. Der er nok at gøre. Journalisten og fotografen trækker sig. Chefen og koordinatoren har rigeligt at lave, så vi takker for kaffen.

Del denne artikel: