Denne ret er særdeles populær – og serveres tit for vegetarer:

1 person:

På tykke skiver rustikt brød (eller hvad man har) lægges en tyk skive gedeost

Ristes i ovn ca 180 grader til osten er gylden

Brug det salat du har og pynt med nødder og bær. F.eks blåbær, brombær eller ribs

Pynt hele retten af med en god honning og en mørk balsamico i striber og mængde efter smag

Stegt flæsk med små petitkartofler, persillesauce, æble/løg-kompot og rødbeder.

Denne ret er vel så klassisk at alle ved, hvordan den skal laves. Husk masser af persille i saucen

Svits løg og æblebåde på pande

Denne ret er én af vores mest populære retter; nok fordi mange ikke har lyst til ”svineriet og lugt” derhjemme

Ølbraiserede kalvekæber med bagt kartoffelmos:

Beregn ca 3-4 kæber pr. mand..

Kom kødet i en ildfast fad/bradepande.

Tilsæt hvidløg, rodfrugter, urter, løg – salt – peber efter ønske

Væde: ca ¼ god fond/demiglace, evt en skvat vin og derefter Ale, til alt kødet er tildækket.

Kom låg på og braisere 3 timer på 175 grader.

Si væden – kog ind og tilsæt lidt fløde. Hvis saucen jævnes, bruger vi Maizena, da retten så også er glutenfri. Smag evt til med ribsgelé – ekstra krydderier og kulør.

Kartoffelmos:

Lav en god kartoffelmos – evt med et par æggeblommer i. Hak friske krydderurter efter smag. Kom mosen i ildfaste små smurte skåle eller små smurte aluforme og bag mosen ca. 10 min til gylden

Bryggeriets Blommetrifli:

Skær friske blommer i både – kom bådene i en ildfast form. Husk bagepapir. Masser af sukker eller brun farin. Bag i ovn på 180 grader til sukker er smeltet. Rør indimellem.

Rist blendede hasselnødder sammen med brun farin og smør i ovn 180 grader til smørret er smeltet. Rør i massen og bag videre ca 7 min.

Vi laver vores trifli med flg. lag:

Sukkerristede nødder, Blommer, Vanilleis i høje glas og slut af med flødeskum på toppen. Pynt evt af med nødder eller bær efter ønske

Del denne artikel: