At vælge sit nye køkken, bad eller garderobe er noget, de fleste sikkert drømmer om at prøve, men når man så står der, er mulighederne overvældende. Heldigvis er der rigtig god hjælp og vejledning at hente, hvis man som rigtig mange andre handler hos Svane Køkkenet i Herning

S19 – rendyrket enkelhed. Tidløst.

I virkeligheden lyder det mere som en kode end som et køkken, men det er ikke desto mindre, hvad det er – og ikke et hvilket som helst køkken, men et topmoderne, virkelig lækkert, stilrent og gennemført et af slagsen – som ikke behøver at ligne naboens! Der er et utal af muligheder. Et utal af sammensætninger, skuffer, skabe, hylder, størrelser, og ikke mindst er der seks forskellige farver at vælge imellem.

Og det er kun det ene køkken. Butikken på Silkeborgvej har masser at byde på. Det moderne, det klassiske, det neutrale, det vovede, det sikre, det nyeste …

Det virker

I dag er det mere end otte år siden, at René Møller åbnede sin filial af Svane Køkkenet på Silkeborgvej i Herning. Dengang var drømmen at give kunderne i og omkring Herning kvalificeret rådgivning og kreative løsninger. Det er lykkedes, men ambitionerne rækker videre end det.

– Jeg ville gøre Svane Køkkenet til Hernings foretrukne køkken- og badbutik for privatkunder. Mit mål var at gøre det inden udgangen af 2019. Og vi er meget tæt på målet. Det tør jeg godt sige – med stor stolthed i stemmen og med stor ros til alle mine medarbejdere, lyder det fra René, som bestemt ikke underkender indflydelsen af de landsdækkende tv-reklamer.

– Vi har kunder, som kommer ind og spørger efter netop de modeller og køkkener, de har set i tv. Så der er ingen tvivl om, at reklamerne virker, siger René.

Mange af kunderne gengiver, hvad de har set og hørt Svanes arkitekt og designer, Rolf Birk, fortælle om i reklamen, og de ønsker at se de nyheder, han præsenterer på skærmen.

Egne design

– Hos Svane Køkkenet har vi egne designere, der udvikler nye koncepter og design, som du kun finder hos os. I spidsen for det team står Rolf Birk, og sammen med resten af organisationen har han fuld fokus på unikke løsninger og funktionelt design i alle prisniveauer.

– Vi har i Svane nu fire designudviklede greb til vores front, som er produktbeskyttede, fortæller René.

– De fire designudviklede greb får vi ofte henvendelser på. Også fra kunder, der blot ønsker at købe grebene. Men eftersom de er produktbeskyttet, er dette ikke en mulighed. De kan kun købes i forbindelse med køb af inventar hos Svane.

Nye trends

Hvert år lancerer Svane en ny køkkenserie. Så du finder altid de sidste nye køkkentrends i butikken.

”Vi er firstmovere med respekt for klassisk dansk design” står der på Svane Køkkenets hjemmeside.

Det nyeste er køkkenet S19 – som ses i den blå nuance på magasinets forside.

– Men når man handler køkken, sætter man det sammen, som man selv vil og ønsker, og man er jo på ingen måde hængt op af, hvordan billederne ser ud, lyder det.

Ikke bare et køkken

– At købe et nyt køkken, bad eller garderobe er ikke noget, man oplever gentagne gange i sit liv – i hvert fald ikke som udgangspunkt. Mange af vores kunder er første- eller andengangskøbere. Det betyder, at vi er mindst lige så meget rådgivere, som vi er sælgere, lyder det fra René.

Måske ved man på forhånd lidt om, hvilket køkken man drømmer om, og de fleste har også et budget, der skal arbejdes ud fra. Så det er ikke bare at plukke ned fra hylderne. Hver enkelt lille detalje og finesse frister, og detaljer og finesser er der mange af hos Svane Køkkenet.

– Vi har stor og bred erfaring inden for vores fag, så det kan virke som en stor mundfuld, og der er da også mange beslutninger, der skal tages. Men det hjælper vi også meget gerne med. Har man tegninger af huset eller lejligheden, vil vi gerne se dem og på den måde byde ind med,

hvilke muligheder vi ser i det enkelte rum.

Har man ikke tegninger, kommer Svanes medarbejder naturligvis gerne hjem til den enkelte og måler op. Endvidere kan der være muligheder, som ejeren ikke selv ser – såsom at flytte eller vælte en væg og på den måde få endnu mere ud af en kommende ansigtsløftning i hjemmet.

– Det handler meget om at ramme en stil. Ikke to mennesker er ens, og derfor skal et køkken ikke bare være en stangvare. Køkkenet er husets hjerte. Det er husets mest benyttede rum, og derfor skal det afspejle dem, der bor der – dem, der vælger det. Og den bedste måde at gøre det på er ved, at man kigger på stilen i huset. På indretningen og interiøret.

En ære

Svane Køkkenet er kendt for at have et bredt sortiment og for at kunne være med på hele prispaletten. Det er altid muligt at finde, hvad man søger i forhold til ens budget – og endda i en god Svane-kvalitet.

– Flere vil kunne få et bedre og billigere køkken – og bedre rådgivning – hos os, end hvis man går til forhandlere, man som udgangspunkt tænker er billigere.

– Desuden er rådgivningen, vejledningen og opmålingen bare en del af det, vi synes, et sådant køb skal indebære – det er jo ikke et stykke tøj, man køber …

– Svane Køkkenet går ikke ned på kvalitet. Vi er bestemt konkurrencedygtige på prisen. Vi sætter en ære i, at det håndværk, vi lever af at sælge, lever op til kundens fulde tilfredshed, lyder det.

Både privat & erhverv

I skrivende stund er byggeriet af de to højhuse Herning Sky i fuld gang. 72 nye lejligheder, som alle indeholder et Svane-køkken, et Svane-bad og en Svane-garderobe.

– Her er der tale om den største leveringsopgave i vores historie, fortæller René.

Alle, der har købt lejlighed i Herning Sky, har været forbi Svane for at vælge, hvordan netop deres nye hjem skal se ud.

– Et meget imponerende byggeri, som vi naturligvis sætter en stor ære i at være en del af.

Herning Sky er blot et af de større erhvervsbyggerier, som Svane år efter år er med i.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med mange af områdets håndværkere og byggefirmaer, og det betyder, at vi altid er med i et eller flere større eller mindre byggerier.

– Ingen opgaver er hverken for store eller for små – vi byder meget gerne ind – også på ét enkelt projekt. Et hus, en ejerlejlighed eller et sommerhus. Eksempelvis har vi allerede nu aftaler om at levere mere end 100 enfamilieshuse i 2019, fortæller René.

– Så kig ind, hvis du drømmer om nyt. Vi vil meget gerne byde ind og hjælpe dig med at få netop dét hjem, du drømmer om, lyder opfordringen.

Ikke bare en Svane …

Butikken i Herning har syv fastansatte i butikken på Silkeborgvej samt fem faste montører. Svane Køkkenet byder på 100 procent dansk design og inviterer altid gerne inden for i butikken til en snak og en gennemgang.

Butikken er lyst og luftigt indrettet med en funktionel enkelhed, som er tilsvarende den i den moderne bolig.

– Inspirationen bag de enkelte udstillinger er mangfoldige og afspejler individualitet, overskud og kreativitet – præcis som det er tilfældet blandt vores brede kundekreds, lyder det.

Knivskarpt. Funktionelt. Farverigt. Detaljerne. Personligt. Hyggeligt. Familiekøkken. Klassisk. Minimalistisk. Alle muligheder er åbne.

Livet er jo ikke så firkantet – og da slet ikke som kunde hos Svane Køkkenet.

Og en Svane er jo ikke bare en Svane … I naturen har svanen stor symbolværdi og er ikke uden grund kåret som Danmarks nationalfugl.

 

Se mere på www.svane.com/butikker/jylland/herning.

Del denne artikel: