Honningkagen blev lavet første gang i et Spise med Price-program, hvor den blev serveret udskåret som en slags små petitfours. I vores restaurant i Herning er den kommet på kortet som en rigtig dessert serveret med en kugle vaniljeis og lidt appelsinsirup.

Selve honningkagen smager i øvrigt dejligt i sig selv bare smurt med lidt smør sammen med en kop kaffe.

Honningkage

 

500 g honning

125 g sukker

3 æg

1 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kanel

Revet skal af 1 øko-appelsin

1 dl fløde

2 spsk yoghurt

500 g mel

2 tsk hjortetaksalt

 

Smørcreme med appelsin

 

200 g usaltet smør

150 g flormelis

2 æggeblommer

Skal af 1 øko-appelsin

3 spsk Grand Marnier

 

Denne kage laves et par dage i forvejen. Smelt honning og sukker i en gryde under omrøring. Pisk æggene sammen, og rør dem i blandingen, når den er let afkølet. Tilsæt ingefær, kanel, appelsinskal, fløde og yoghurt. Bland mel og hjortetaksalt, og sigt det i blandingen. Rør dejen godt igennem, og kom den i en rugbrødsform, som er beklædt med bagepapir. Bag honningkagen i ovnen i ca. en time ved 170 grader. Lad kagen køle af, og tag den så ud af formen. Skær den evt. til, og flæk den så i 5-6 lag. Dette gøres nemmest på en pålægsmaskine.

Til smørcremen røres smørret lyst og luftigt med flormelis. Tilsæt æggeblommer, appelsinskal og Grand Marnier, og rør godt igennem. Smør hver skive honningkage med creme, og læg den atter sammen. Pak den fast i køkkenfilm, og lad den ligge i køleskabet i en dag.

Overtræk den derefter med chokoladeglasur lavet på følgende måde: Hak chokoladen. Varm mælk, sukker, smør og kakao op, tag gryden fra varmen, og rør den hakkede chokolade i. Pisk glasuren grundigt igennem.

Når glasuren har den rette temperatur og hverken er for flydende eller for fast, hældes den over kagen, som står på en bagerist, på én gang. Sørg for, at siderne også er glaserede, men undgå at stryge for meget med paletkniv, for så bliver kagen ikke så pæn og blank. Lad glasuren sætte sig i køleskabet.

Ved servering skæres kagen i passende stykker med en skarp kniv. Giv en kugle vaniljeis til, og dryp med lidt appelsinsirup på tallerkenen.

Del denne artikel: