Der er egentlig ikke tale om en revoltionerende nyhed, men en vigtig viden, og et nemt hjælpemiddel, hvis ens barn eller en selv er langsom læsende, lider af konsentrationsbesvær, lider af dobbeltsyn og har tendens til køresyge samt hovedpine – det kan Wichmann Optik hjælpe med

Har man på nogen måde en idé om, at ens barns syn er dobbelt – såkaldt samsyn, opfordrer optiker Anette Vinding fra Wichmann Optik, at man får det undersøgt.

– Der er flere parametre, der kan spille ind, men arbejder man målrettet med det, er der klare forbedringer at hente. Og kun ved hjælp af træning og øvelser.

– Men det kan være svært, som forældre, at forstå hvad der er galt. Ofte ser hverken sundhedsplejerske eller øjenlæge samsynet. Heller ikke alle optikkere, men her hos Wichmann Optik, synes vi er en vigtig sag, så vi har gjort det til et af vores tilbud, fortæller Anette, som selv arbejder med både børn og voksne med samsynsproblemer – og med stor succes.

Samsynet er den måde, øjnene arbejder sammen på. Hvis de ikke arbejder ordentligt sammen, har man samsyns fejl. Kan man eksempelvis ikke gøre sig skeløjet, er det sandsynligvis tilfældet. Øjnene kan imidlertid trænes op til at blive bedre til at samarbejde. Undersøgelser har vist, at synstræningens effekt i de fleste tilfælde er, at samsynet bliver normalt, og at effekten er vedvarende. Behandlingen virker hurtigt og kraftigt.

– Formålet med samsynstræning er at optimere sit syn, sit samsyn og sine synsfærdigheder og derved afhjælpe de symptomer, samsynsfejl medfører. Mens effekten af at træne andre dele af anatomien er indlysende, er det de færreste, der tænker på, at øjnene også har gavn af træning. Men synstræning er ikke kun et fitnessprogram for øjnene. Det handler i høj grad også om at indlære manglende motoriske færdigheder, hvilket vil sige, at træne samspillet mellem kroppen og hjernen, fortæller Anette.

Læselysten er kommet

En af dem, der har gennemgået synstræning hos Wichmann Optik er 10-årige Josephine Andreasen.

Hun har igennem lidt mere end seks måneder trænet sit syn og kan i dag mærke en tydelig forbedring.

Josephines mor Anne Mette Andreasen oplever nu, at datteren gerne læser, læser mere og læser hurtigere.

 

– Der er ingen tvivl om, at jeg anbefaler dette forløb til alle, som føler sig udfordret med læsning. Det er klart, at det kræver tid – 15 minutters træning hver dag, men når vi oplever resultatet i dag, er vi slet ikke i tvivl, om at det er alle timerne og pengene værd, siger Anne Mette.

I pakken indgår cirka 20 forskellige øvelser, og der går ambitioner i at blive bedre og bedre.

– Desuden er Josephine sluppet af med sin køresyge, som samsyn også har en indflydelse på.

Succesrate på 95 %

Hjemmetræningen er nødvendig, fortæller Anette.

Uden den kommer man ingen vegne. Til gengæld er succesraten på dem der gennemføler øvelserne helt oppe på 95 procent.

Der er ingen tvivl om, at det betyder en stor forskel, for hvor er vi, hvis ikke vi kan læse tilsvarende andre? For børn kan det betyde, at de falder bagud i skolen.

Træningen, som også indebærer at man kommer ind til konsultation hos os hver 2.-3. uge i forløbet, koster 6000 kroner. Alt hvad man skal bruge, får man udleveret hos os – med udtagelse af computeren, som indgår som en vigtig faktor i træningen, lyder det fra Anette.

– Men det er ikke kun børn,  der kan have glæde af øvelserne. Voksne som døjer med samsyn og læseproblemer kan bestemt også opnå stor succes, siger Anette, som i øjeblikket træner med en 65-årig.

Del denne artikel: