En skabslåge er ikke bare en skabslåge – og et køkken ikke bare et køkken. I hvert fald ikke for Carsten B. Andersen, der er den ene del af ejerskabet bag Hernings nye køkken butik, Hanstholm Køkken, som sidst i november slår dørene op på Søndergade 9

Det hele handler om kærlighed. Om passion og om kvalitet.

Kærligheden til branchen. Passionen for faget og kravet om kvaliteten.

For Carsten B. Andersen fra Herning, er dé tre ingridienser en afgørende faktor for at det bliver en succes. I mere end 20 år har han arbejdet med og solgt køkkener – i en anden virksomhed og i de sidste 5 år i en anden del af verden, nemlig i Asien.

– Her oplevede jeg, hvordan noget, vi her i norden synes var en slags stangvare, blev set på som et upper high end produkt. Den tanke kunne jeg godt lide. At gøre en ”hverdagsting” til noget unikt, ved at tilføre lidt mere design, en bedre kvalitet og en masse kærlighed, fortæller Carsten, som sammen med kammeraten Søren Overgaard har overtaget Hanstholm Køkken og lige om lidt åbner køkken butik nummer 16 på landsplan.

 

– Jeg kom hjem fra Asien og vidste, at det der med passionen og kærligheden for håndværket, var noget jeg skulle arbejde videre med. Branchen var jeg aldrig i tvivl om, lyder det fra Carsten, som gik i gang med at undersøgt markedet.

– Jeg fandt frem til Hanstholm Køkken i Vilsund – tæt på Cool Hawaii, Nationalpark Thy – et helt fantasisk sted, og sammen med min gode ven og makker gennem mange år, Søren Overgaard, valgte vi i begyndelsen af 2018 at byde på virksomheden. Den handel gik igennem og så var vi i gang. Og nu kommer vi til Herning, lyder det fra Carsten.

Hanstholm Køkken har i et halv århundrede produceret snedkerkøkkener i Danmark og det bliver de  ved med.

– Vi taler håndværk. Vi taler kvalitet og vi taler drømme køkken. Det personlige præg. Det er det vi kan. Her er der ikke noget standard – andet end målene, som jo skal passe med diverse hårde hvidevarer, men elementerne bliver som den enkelte husstand ønsker dem.

Kvalitet

– Vi vil have bedre vin. Vi laver bedre mad og vi vil have ordentlige produkter i vores hjem. Kvalitet. Vi er beviste om hvad der er godt. Det er det vi kan og det vi leverer, siger Carsten.

– Om kunden kommer ind i butikken med hustegninger under armen og forklarer hvordan og hvorledes, eller om vi kommer hjem til kunden og tegner og fortæller, er helt op til kunden. Intet er for stort og intet er for småt. En drøm er en drøm og kan det tegnes, kan det produceres, lover Carsten.

– Hvordan finder man frem til det køkken man gerne vil have? Det er jo vores fornemmeste opgave, at hjælpe med. At lade vores erfaring guide os i den rigtige retning, lyder det.

– Udbudet er uendeligt og mange har en idé om, hvad de kunne tænke sig, men når de så ser mulighederne, bliver det hele måske vendt på hovedet og ændret – eller det man falder for i butikken, passer måske ikke sammen med det man har set på et billede…

– Vi sælger køkkener hver dag. Det er det vi er gode til. Vi har erfarringen, så lad os hjælpe – uanset om det er den moderne vej, den klassiske eller nostaliske vej vi skal ned ad for at finde dit drømme køkken.

Carsten er uddannet snedker og det at komme ind i butikken og mørke, røre og sætte elementerne sammen, mener han er afgørende.

– De fleste mennesker køber ikke et nyt køkken mere end tre – fire gange i deres liv. De skal vide hvad de vil have, inden vi sætter gang i produktionen, så vi er sikre, lyder det. Køkkenet er husets hjerterum. Et samlested. Et vigtigt rum. Det skal både være funktionelt og passe ind i resten af huset. Om man er ene, et par eller en familie – der er forskellige behov – dem kender vi og guider gerne, lyder det.

Vi ved også at det er – eller kan føles som en jungle, at finde det rette, så med vores 3D tegninger af huset med det nye køkken, bad og garderobe, er det noget mere overskueligt – også at finde det man måske gerne lige vil kigge på én gang mere.

Et køkken er jo ikke bare et køkken. Hanstholm Køkken producerer og leverer egen produkltion – efter dine ønsker, så et køkken ligger ikke lige på lager, men kan leveres på 6-7 uger.

 

En del af Herning

– Vi glæder os så meget til at blive en del af Herning. Og i særdelshed Herning City. Vi er ikke i tvivl om, at når Søndergade bliver flot og færdig, så passer det by koncept Herning City har at byde på, perfekt til vores koncept. Det er et godt match med vores produkter.

– Kig endelig indenfor og søg inspiration. Det behøver jo ikke være et helt køkken man køber – hver gang, lyder det.

– Vi bliver en del af midtbyen – af den stemning og vi glæder os meget til at byde indenfor fra den 29. november, lyder det fra Carsten B. Andersen.

Del denne artikel: