26-årige Katja Ø. åbnede sidste år sin egen salon på Ringstedsvej i Herning. En lille superlækker, sort tilbygning til privaten er hendes hjerterum, hvor det handler om forkælelse, kreativitet og grundighed

 

Den er lidt særlig, den lille, hyggeligt indrettede salon, som Katja Louise Ørum Madsen – eller Katja Ø., som hun kalder sig og sin salon – åbnede for lidt mere end et år siden. Med en fireårig uddannelse bag sig er hun i den grad klar til at tage imod den udfordring, der dagligt kommer ind ad døren.

– Ingen er ens – heldigvis. Det er jo alsidigheden, der gør mit job til verdens bedste, lyder det fra frisøren. I salonen kommer både kvinder, mænd og børn. Og her er ikke overladt noget til tilfældighederne. Katja Ø. er den eneste salon i Herning, som udfører en hårtest af kundernes lokker. Dette sker, allerede inden kunden sætter sig til vasken og får sæbet håret ind, for, som Katja siger, håret er unikt. Faktisk ligesom et fingeraftryk. Derfor er det helt essentielt, at man bruger de rigtige produkter.

Testen

– En lille maskine fra leverandøren Hårologi i Stockholm afslører hårets styrke og strækbarhed, blot ved at man tager et enkelt hår fra kunden, som analyseres af maskinen. Den fortæller, om håret har brug for fedtsyrer eller protein – og hvilke typer, forklarer Katja Ø. Der blandes altså en helt unik shampoo hver gang – dette gælder også duft, som man selv har indflydelse på, lyder det.

Endvidere fører Katja det til protokols, således at hun, næste gang kunden sætter sig i stolen, husker, præcis hvordan håret var sidst.

– Det betyder jo, at man kan se, hvad der er sket siden sidst. Og her må jeg jo sige, at hvis man skal forandre hårets tilstand, så anbefaler jeg naturligvis, at man køber en shampoo tilsat det, testen har vist, at håret mangler, med hjem. Det giver jo trods alt en bedre chance for at rette op på de skader og mangler, håret måtte have, hvis man også tilfører det hjemme.

Ingen er ens. Heldigvis. Det er jo alsidigheden, der gør mit job til verdens bedste…

Katja Ø

ECO-certificerede

Alle produkter, der findes på hylderne hos Katja Ø., indeholder udelukkende ECO-certificerede råvarer og er fri for miljøskadelige stoffer. Man undgår i øvrigt unødigt emballagespild, for hvis man ønsker en ny shampoo, ja, så fylder Katja den gamle op – og denne genbrugscyklus er helt unik i frisørbranchen.

Jeg er ikke fanatisk, men jeg synes, at det er en god måde at gøre noget i sin forretning på, og jeg er vild med produkterne, så det er kun et plus, at de tænker på miljøet, lyder det fra Katja Ø.

Del denne artikel: