Cremet risotto med kylling, svampe og estragon

En klassisk favorit på kortet helt fra vi startede – med små twists hen ad vejen… – skøn efterårsret

Ingredienser

Ingredienser: (til 4 pers.)

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk. god olivenolie

5 dl risottoris (Arborio)

1 dl hvidvin

2 l kogende hønsebouillon

150 g champignoner

150 g østershatte

50 g tørrede porcini-svampe

2 kyllingefileter

50 g friskrevet parmesan

50 g mascarponeost

50 g smør

2 grene frisk estragon

Sådan gør du

Start med at hælde lidt af den kogende bouillon over de tørrede porcinis-vampe. Lad det simre i ca. 10 minutter, og fjern derefter svampene fra din bouillon, og sæt dem til side.

Pil i mellemtiden løg og hvidløg, og hak begge dele meget fint. Svits løgene i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt de rå risottoris, og lad dem svitse i 1-2 minutter. Tilsæt hvidvinen, og rør rundt i risene, til vinen er fordampet.

Tilsæt 1 suppeøsefuld af den kogende bouillon. Lad risene koge, og rør lidt af og til, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte 1 øsefuld bouillon ad gangen, og lad risene koge under jævnlig omrøring, indtil væsken er opsuget. Gør imens fyldet klart.

Rens svampene, og skær eller pluk dem i mindre stykker. Rist dem i olien på en pande. Læg de ristede svampe til side, og krydr med salt og peber.

Brun kyllingefileterne på panden på begge sider. Skru ned for varmen, og lad dem herefter stege i ca. 7-8 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad dem køle en anelse ned, før de skæres i tern. Når risene har opsuget det meste af bouillonen, rører du alle tre slags svampe i sammen med kyllingestykkerne, parmesan og mascarponeosten. Til sidst tilsættes den friske estragon.

Smag risottoen omhyggeligt til med salt og peber. Tilsæt evt. mere bouillon, til konsistensen er meget blød og cremet. Risene må ikke være kogt helt ud, men skal stadig være en anelse al dente. Som det allersidste tilføjes smørret, som røres forsigtigt ind i retten. Anret risottoen på tallerkenen, og drys med lidt ekstra friskrevet parmesan. For pynt kan der lægges en lille gren af den friske estragon.

Del denne artikel: