Marinerede kaninkøller – vores version

Det lette, lyse og saftige kød er godt sommer som vinter. Match i stedet årstiden med dit valgte tilbehør

Ingredienser

Ingredienser: (til 4 pers.)

4 kaninkøller a 200 g

1 fed hvidløg

200 g rødløg

1 frisk grøn chili

5 friske kapers

100 g italienske oliven (Taggiasche)

400 dl hvidvin (Falanghina)

500 dl grøntsagsbouillon

2 grene frisk rosmarin

2 grene frisk timian

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld frisk persille

100 ml demi-glaze

Sådan gør du

Dagen før servering: Gnid kaninkøllerne i olivenolie, salt, peber og halvdelen af krydderurterne. Læg det hele i en beholder, som du dækker tæt til. Lad kødet trække natten over.

Dagen derpå: Steg og brun kaninkøllerne i olivenolie på begge sider på en tykbundet pande.

Tilføj hvidvinen, og lad den fordampe.

Skru ned for varmen, og tilføj din grøntsagsbouillon, og lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter.

Snit løgene, hvidløget samt de friske kapers og chili, og tilsæt. Tilsæt samtidig de hele oliven samt de resterende krydderurter. Lad det hele simre under låg i yderligere 30 minutter.

Tilsæt demi-glaze for at jævne saucen, og smag endelig til med salt og peber.

Anret rustikt og naturligt på tallerkenen. Om sommeren gerne med en sprød, grøn salat. Om vinteren med rustikke, ovnbagte kartofler eller rodfrugter.

Anbefalede vine til:

Hvid: Vores fremragende Chardonnay Langhe, Ronchi på kortet, kan anbefales til begge retter. Kraftig og fed i strukturen, komplimenterer både kaninen og dens delikate marinade samt fanger fint jordsmagen, som driller kærligt fra svampene i den fyldige og cremede risotto.

Ønskes en rødvin til i stedet, og når vi når længere ind i efteråret og vinteren, kan vi anbefale en elegant Barolo såsom vores Barolo, Camerano & Figli.

For at se vores menukort samt vinkort, besøg vores webside, ristoranteravello.dk.

Del denne artikel: