I Sportigan ved de, hvad der er værd at vide om sport. De ved, hvad de skal vide om tøj, dragter, bolde og udstyr. Det, den enkelte ikke ved, ved en kollega, så opfordringen er kun at kigge ind og spørge

 

Siden 1996 har René Jørgensen drevet sportsbutik i Ikast. Det giver en kende erfaring med, hvilke bolde og sko der skal bruges til hvilken sportsgren. Sportigan-butikken på Strøget i Ikast er, som navnet siger, en del af kæden Sportigan. En kæde med ikke færre end 47 butikker på landsplan.
– For os er det lidenskaben og passionen for sport, der driver os, lyder det fra René.
– Passionen for at gøre tingene ordentligt for kunderne. Ordentligt på den måde, at til håndbold skal man have håndboldsko, og til løb skal man have de sko, der passer til ens fødder, og ikke bare en sko til at løbe i.
– Måske er vi nørder, men det er vi, fordi vi ved, hvad det betyder at kunne, ville og skulle præstere det bedste på banen. Det gør man kun, hvis kroppen er i orden – og det betyder blandt andet det rigtige fodtøj. Hans Jørn Hansen er manden i butikken, som ofte tager sig af folks fødder – eller deres ønske om at få en god sko.
– Meget kan ses på den måde, man går på, fortæller Hans Jørn.

– En god sko skal støtte – og ikke bare se smart ud. Vigtigt er det at tænke over, at ved eksempelvis løb rammer du asfalten med syv til otte gange din vægt – uanset hvad du vejer. Dette stød mærkes hele vejen op igennem ryggen. Har du den rigtige sko, aflastes dette stød. Godt for fødderne, men også godt for ryggen og knæene.
– Jeg kan kun opfordre til, at man kigger forbi. Har man ikke prøvet en løbetest på en løbemaskine, burde man tage en. Den viden om, hvordan man løber, kan man ikke gætte sig til, lyder det fra Hans Jørn.

 

Service er nøgleordet

I Sportigan Ikast er der otte mand ansat. Det er de færreste dage, man ser René i butikken, men det betyder ikke, at han ikke er der. Han er i kælderen. Herfra drives en helt anden del af selvsamme butik.
– Vi har et supergodt samarbejde med en del store sportsklubber rundt om i landet, og kommunikationen med dem går via telefon eller mail. Det er bare nemmest at sidde ved skrivebordet, når et helt hold bestiller
nye trøjer, bukser eller sko, fortæller René.
– Vi har sportsklubber, akademier og efterskoler, som handler ved os, fordi de ved, at vores nøgleord er service, siger han.
– Mange af de kunder har været med i mange år. De ved, hvad de får, når de bestiller. De ved, at tingene er i orden. At det bliver leveret til tiden, og at prisen er i orden. Uanset om det er den store eller den
lille ordre, lyder det. Og nøgleordet er service.
– Alle vil have service, når de handler. Det betaler man for, og det forventer man så selvfølgelig, siger René.
– Kommer man ind i butikken, skal man hjælpes og guides. Vi er den fysiske butik, hvor dette skal være regel nummer ét. Det er en af de ting, der adskiller den fysiske butik fra nethandlen.
– Sportigan er ikke bare en sportsbutik. Her er også fritidstøj eller den gode travesko. Faktisk er det kun cirka halvdelen af butikken, der er indrettet til sportsudstyr.

 

Danmarks største kæde

– Ikast er en sportsby. En håndbold- og fodboldby, men vi ser, at særligt volleyball er godt på vej, lyder det fra René.
Vi spiller fodbold, håndbold, rundbold, basketbold. Vi cykler. Vi tager i fitness. Vi løber solen sort. Eller nogle af os gør. Vi går til gymnastik og badminton. Også en søndag morgen, hvis det er dér, det passer. Vi elsker at dyrke sport i Danmark. Fordi vi synes, det er sundt for os. Men først og fremmest, fordi vi synes, det er sjovt,” skriver Sportigan på butikkens hjemmeside.

Vi elsker at dyrke sport i Danmark

Sportigan er en del af kæden Sport24, som er Danmarks største kæde inden for branchen, og det betyder, at butikkerne kan handle ind med store fordele – for kunderne. – Det betyder også landsdækkende bytteservice – noget, som kunderne sætter stor pris på.

 

Historien

– Vi har en god og sund forretning på den overdækkede gågade i Ikast, lyder det fra indehaveren, som i sin tid blev udlært i en herretøjsbutik i Brande – faktisk under kyndig ledelse af Hans Jørn Hansen, som i
dag er ansat under René i Sportigan. Den første sportsbutik, som René stod i spidsen for, lå i det, der engang var Ikast Centret, som havde beliggenhed på adressen, hvor man i dag finder Føtex. Dengang var der masser af butikker i centret, og en sportsbutik på førstesalen var til salg. Fra den adresse blev der efterfølgende solgt sportstøj og udstyr i tre år. Så blev et lokale midt på Strøget ledigt, og her flyttede sportsbutikken ind. Dette var i 1996. Tonen i butikken er ligetil. Alle bliver taget imod med et smil, men dem, der kommer ofte, har hørt den humor, der efterhånden hører butikken til.
– Nok skal man vide lidt om sport, eller i hvert fald om udstyr, for at blive ansat, men man skal i den grad ville servicefaget.

Og så skal man nok være lidt tosset. Vi tager smilet på, inden vi går på arbejde – hver dag. Vi er vilde med, at kunderne udfordrer os, og vi får et kick ud af at hjælpe hver enkelt kunde med det, de lige står og mangler for at blive en bedre udøver af det, de nu brænder for, fortæller Hans Jørn.

Nøgleordet er service

Del denne artikel: