Erhvervskonsulent Henrik Hyldgaard fra Herning har skrevet en bog, der hjælper erhvervsledere med at nytænke virksomhedens potential

 

Hvad handler din bog om?

”Fremtidsstarter er en praktisk guide til, hvordan man kommer i gang med at udvikle sin virksomhed, så den også i fremtiden er relevant, konkurrencedygtig og profitabel. Det kræver, at man beskæftiger sig aktivt med fremtiden, og ikke kun med nutiden. Hvis man tror, at man kan bringe sin virksomhed sikkert ind i fremtiden ved at optimere et regnskabsår af gangen, kan man godt tro om igen. Fremtidens strategiske ledelse handler om at evne på et og samme tidspunkt at udnytte virksomhedens nuværende forretningsmæssige platform samtidig med, at man udvikler fremtidens forretninger.

 

Hvordan fik du ideen til bogen?

”Fremtidsstarter kommer ud fra oplevelsen af, at mange virksomhedsledere ikke arbejder tilstrækkeligt offensivt med virksomhedens fremtid, fordi de ikke kan forudsige fremtiden helt præcist. Fremtidsstarter er
derfor både en provokerende opfordring til at komme i gang med arbejdet og en guide til, hvordan man rent praktisk arbejder med fremtidens strategi.”

 

Hvorfor har du skrevet Fremtidsstarter?

”Bogen er et resultat af mange års arbejde med at bygge en praktisk tilgang og proces for at genfortolke, udvikle og transformere virksomheder rettidigt og effektivt. I 2013 var jeg med til at skrive og udgive bogen Sult i paradis sammen med Rasmus Ankersen. Derefter har jeg været beskæftiget med at implementere sult efter forandring og nye forretninger i en række danske virksomheder. Fremtidsstarter er helt simpelt en praktisk guide, der er vokset frem i forlængelse af dette arbejde.”

 

Hvilke Herning-virksomheder har du arbejdet sammen med?

”Jeg har arbejdet med virksomheden IT Relation siden 2010, og har været en aktiv del af processen med at flytte denne virksomhed fra 25 til mere end 400 medarbejdere. IT Relation er i den grad historien om, hvordan man kan flytte en virksomhed fra okay til outstanding ved at have en ledelse, der tør og evner at fokusere på udvikling af og differentiering af sin virksomhed. Jeg arbejder stadigvæk med IT Relation. Jeg har derudover arbejdet med KK Wind Solutions siden 2013. Jeg er også medlem af bestyrelsen hos FC Midtjylland, og arbejder også med andre virksomheder i området.”

 

Hvad er Herning-Ikast-virksomheders stærke sider?

 

”Det kan man nok godt blive lidt blind på, når man oprindeligt selv kommer fra området. Jeg oplever det mest, når jeg andre steder oplever en mangel på relativt hurtigt at blive klar til at gøre forandringer og målrettede handlinger i en virksomhed. Herning-Ikast- DNA’et handler om handling. Ingen tvivl om det.”

 

Hvad er Herning-Ikast-virksomheders svage sider?

”Lidt i forlængelse af det ovenstående og med fare for at være alt for generaliserende i en individuel verden, så tror jeg, at man i Herning-Ikast-virksomheder er lidt sidetung på det handlingsorienterede. Man kunne måske godt bruge lidt mere tid på det visionære og strategiske arbejde. Investere lidt mere langsigtet og dyrke den differentiering, der kan forløse en virksomheds potentiale.”

 

Hvad er dit bedste råd til erhvervsfolk, der gerne vil være fremtidsstartere?

”At de skal gøre forløsning af virksomhedens sande potentiale til deres stærkeste drivkraft. Et isoleret fokus på at maksimere virksomhedens indtjening på kort sigt er det, der forhindrer dem i såvel at maksimere virksomhedens indtjening som at sikre overlevelsen på lang sigt. Det er et simpelt regnestykke. Er du kun optaget af nutidens forretning, så kan du ikke få fremtidens profitable forretning, og så har du intet eksistensgrundlag.”

 

OM FORFATTEREN

Henrik Hyldgaard • Født og opvokset i Herning

• Uddannet på Handelshøjskolen

• Tidligere partner, kreativ direktør og CEO i Midt Marketing A/S

• Nu selvstændig konsulent for mellemstore virksomheder  

Del denne artikel: