For mange er det en livslang drøm at opleve Afrika og de klassiske afrikanske dyr i sine naturlige omgivelser. Africa Tours markedsfører sig også under sloganet ”aFRIka, slip drømmen løs”. I Dominiques tilfælde, var det i sandheden en drøm, der gik i opfyldelse.

Et wake up call starter rejsen

 

Dominique er tidligere gæst på én af Africa Tours rejser. Siden hun fra barnsben både fulgte sin far i zoologisk have og ofte besøgte denne, har hun drømt om at se de fantastiske dyr i sine naturlige omgivelser. I lang tid forblev det ved drømmen, men for 2 år siden skete der noget. Dominique fik konstateret kræft. ”Det var et wake up call, der satte tankerne i gang. For enten skulle Afrika opleves nu eller forblive ved drømmen” fortæller Dominique.

 

For at få det afklaret deltog hun sammen med sin mand i et rejseforedrag med Africa Tours. Det skulle vise sig at være et vendepunkt i spekulationerne. For nu var Dominique bidt af Afrika og ville afsted, men hvorhen i Afrika, når man bare gerne vil se dyr? For også at få den del afklaret tog de til et møde med Sofia, én af Africa Tours’ ægte Afrika-eksperter. Sofia har boet i Sydafrika, er gift med en sydafrikaner og besøger jævnligt Afrika for at holde sig opdateret. Til mødet i Herning gik snakken godt og de fandt sammen ud af, hvad der var vigtigst: At se dyr på en miljørigtig måde. Dominique uddyber: ”Jeg er dyreelsker og ønsker ikke at forstyrre dyrene i deres færden eller på nogen måde medvirke til et negativt aftryk fra safarirejsen.” Sofia valgte ud fra ønskerne én af Africa Tours’ mest populære rejser, Kenya Drømme Safari, men tilpassede med ekstra safaridage og skønne lodges på kenyakysten. Rejsen blev med andre ord skræddersyet efter Dominiques behov.

 

Den søde ventetid

Forløbet efter rejsen var bestilt, var ”langt”. Drømmerejsen ventede forude, og det kunne ikke gå stærkt nok med at komme afsted. Af og til dukkede der dog et eller flere spørgsmål op. ”Jeg skrev eller ringede til Sofia, hver gang jeg havde et spørgsmål eller kom i tvivl om noget. Sofia var meget behjælpelig og besvarede tålmodigt alle spørgsmål og informerede mig yderligere, når der var behov for det”.

Helt tæt på det imponerende dyreliv

 

Så kom dagen for afrejse endelig. Alle var enormt spændte og kunne hverken spise eller sove op til. Heldigvis blev der tid til det på flyveturen derned. Første safaridag startede allerede ved kørslen fra Nairobi til den valgte lodge. ”Selvom det ikke bliver betragtet som en reel safari indeholder turen så mange spændende dyr”. Men mere vil have mere, så da den første safaritur endelig var kommet, var alle mere end klar. Og dyr fik de at se. Masser af de klassiske afrikanske dyr som elefanter, løver, antiloper og gazeller blev studeret fra safaribilen. ”Hvis ikke man har prøvet det før, er det svært at forestille sig, hvor tæt man kommer på dyrene. Vi oplevede en gepard så tæt på bilen, at vi kunne røre den, og antiloper der løb afsted lige ved siden af os. Vores guide havde en helt særlig forståelse, som gjorde dette muligt. Der var slet ingen tvivl om, at alle de uskrevne regler blev overholdt, hvorfor hverken løver eller elefanter lod sig bemærke af vores tilstedeværelse.”

 

En overraskelse på savannen

 

Dominque bliver næsten helt ekstatisk, når hun snakker om de mange dyreoplevelser. Alligevel er det ikke en sådan oplevelse hun fremhæver, da hun bliver spurgt til det mest specielle øjeblik på rejsen.

 

“På vores sidste safaridag blev vi overrasket. Vi vidste at morgenmaden skulle indtages i det fri.Men da vi gjorde holdt ved et stort bord med hvide duge og vores tjener fra lodgen stod klar til at servicere os til morgenmad med udsigt ned til en flod fuld af flodheste, da blev vi alle mundlamme. Ikke nok med at der var lavet pandekager, scrambled eggs og meget andet, som hjertet kan begære. Der stod også en kok klar til at udføre vores ønsker.” En helt særlig oplevelse, der fik alle 9 gæster til at føle sig kongelige. Og så var det den perfekte afslutning på Dominiques drømmerejse med sine nærmeste.

Se flere billeder her

Læs meget mere om Africa Tours og dets to søsterselskaber på:

 

Del denne artikel: