Nostalgi og hygge tilbage i køkkenet

I Hornum har Claus Høegh Sørensen bygget et markant og iøjnefaldende hus i irsk cottage stil. Et interessant studie i gammel stil og moderne design. Det bærer køkken og bad også præg af.

JKE Design Viborg var med helt fra projektets start, og indehaver Anders Werner Christensen forklarer, at det altid er en fordel både for køkkenfirmaet og for kunden.
“Jo tidligere des bedre. Vi kan måske få flyttet en væg 9 cm så det går bedre op med køkkenskabene, eller få placeret installationerne så de passer med hvidevarerne. Mange arkitekter placerer teknikken der, hvor de er vant til det, men vi har erfaringer fra mange forskellige byggerier,” forklarer Anders.

Romantisk og nostalgisk stil
I Hornum valgte Claus Høegh Sørensen et køkken, der understregede den landlige hygge, husets stil lægger op til. Køkkenet hedder Milano og kan leveres i 2.500 farver. Claus valgte cremefarvede låger med håndpatinering.

Det vil sige hver enkelt låge har fået tilføjet detaljer i en mørkere farve, der først er lagt på i hånden og derefter sløret med en svamp. Ikke to låger er helt identiske. Bordpladen er 60 mm wenge, en afrikansk hårdttræsplade, naturligvis med FSC certifikat.
“Selv om tiden mest er til den helt stramme og superhvide stil uden greb, så havde det slet ikke passet til huset her. Der har vi i JKE en stor force med klassiske og romantiske køkkener som det her, med masser af nostalgi og hygge,” siger Anders, der fornemmer at trenden er ved at flytte sig lidt igen.
“Det er både unge og ældre, der hoppede med på den fotostatiske stil med stramme linier og sort/hvidt, og de køkkener er vi også supergode til at levere. Men det er som om, vi gerne vil have slumretæpper og hygge ind i vores køkkener nu. Men det er jo det fantastiske ved køkkener, at man kan lave et helt individuelt udtryk.”

Lyst eller mørkt udtryk
Claus’ køkken er rigtig hyggeligt, understreget af de varme, mørke farver, hvor det meste lys kommer fra lamper og optimalt placerede spots. Små spændende detaljer i udsmykningen og indretningen med langbord og stor fransk chatol giver et indtryk af en hyggelig, mørk hule.
I Anders’ udstilling i Viborg, kan man se et Milano-køkken, hvor udtrykket er helt anderledes lyst på grund af farver og bordplader.
“Et landkøkken kan også have mange udtryk. Milano har en helt overlegen detaljegrad. Med lister, piedestaler, gavle med søjleafslutninger og meget mere. Vi har endda mulighed for speciallavede emhætter der passer i samme stil.”

En levende butik
JKE Design Viborg er en levende butik på 650 kvm. Med omkring 40 køkken- og badmiljøer. Højst usædvanligt er alle udstillinger fuldt monteret og funktionsdygtige med vand, lys og gas.
“Man får bedst et indtryk af køkkenerne, hvis det hele fungerer, så der er vi meget privilligeret.”

Et sikkert hit i udstillingen, er det store familiebad med troperegn monteret i loftet. Måske var det også inspiration for Claus, da han byggede huset i Hornum. Brusekabinen er placeret i en tårnkarnap med små skydeskårsvinduer. Men vandet kommer fra en troperegnsbruser tre meter oppe i tårnet over vores hoveder.
“Det handler igen om at lytte til kundens ønsker og finde den løsning, der er bedst for den enkelte kunde. Det er den løsning, hvor både formål, pris og kvalitet er helt rigtig. Hvor vi rammer kundens behov og muligheder på alle punkter.”

Uhørt fleksibel
I modsætning til mange andre køkkenleverandører, har JKE en specialsnedker-afdeling. Det giver en helt uhørt fleksibilitet i branchen. Kan det tegnes, så kan det laves. Skabe kan tilpasses nærmest i det uendelige, og det giver uanede muligheder for gode løsninger til alle formål.
“Og der er ingen flade pakker fra JKE. Alt kommer samlet. Limet, dyvlet og presset sammen, leveret fra fabrikken. Og hele køkkenet kommer på en gang, samlet på samme bil, både skabe, bordplader og hvidevarer.

Så er det kun en gang, man skal være hjemme for at tage imod sit nye køkken,” siger Anders Werner Christensen fra JKE Design Viborg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *