Elitehospital for hr. og fru. Jensen

Viborg Privathospital er kendt for sine resultater inden for elitesport. Men hovedparten af patienterne er helt almindelige mennesker.

Receptionen på Viborg Privathospital har nok en af de mest spektakulære udsigter i landet. Højt hævet over grønsværen er der fri udsigt fra den ene langside over Viborg Stadion. Placeringen i stadionkomplekset hvor både VFF og Viborg HK holder til, har været med til at give Viborg Privathospital et godt rygte i den danske og internationale elitesportsverdenen siden starten i 2003.

“Det vi er kendt for, er behandling af idrætsskader på elitesportsfolk, men i virkeligheden fylder det ikke så meget i det store samlede billede. Størstedelen af vores patienter er helt almindelige mennesker, hr. og fru Jensen, der bliver behandlet for alle mulige andre lidelser også,” fortæller Søren Kjeldsen, der er indehaver af Viborg Privathospital.

Folk i elitesportsverdenen snakker meget sammen, så hvis nogen har oplevet noget godt, går det videre til andre.

“Der er vi efterhånden blevet kontaktet af elite-klubber rundt omkring, også et godt stykke udover det midtjyske, og har lavet aftaler om at behandle deres spillere. Og så går det stærkt.,” siger Søren Kjeldsen og nævner håndboldspillere fra Kiel og Flensburg, tyske basketspillere, samt internationale speedwaykørere som Nicki Pedersen blandt nogle af klienterne.

Eliten er til gavn for alle patienterne
Elitesportsfolkene kræver den bedst mulige behandling, så personalet på Viborg Privathospitalet skal være helt fremme i skoene, til stor fordel for alle hospitalets patienter.

“Det at vi holder os skarpe på, hvad der kommer af nye behandlinger, kommer alle vores patienter til gode. Vi bliver holdt skarpe, fordi sportsfolkene er meget motiverede og ofte selv orienteret om de nyeste metoder. Vores opgave som sportslæger er at sortere i, hvad der virker og hvad der ikke virker, og vi skal være helt i front.”

Der er 12 fastansatte, men 65 tilknyttede medarbejdere. I alt 21 speciallæger inden for forskellige specialer opererer på Viborg Privathospital.

Patienter med sundhedsforsikring – som er dem hospitalet behandler flest af – er typisk dem, der har fået problemer med bevægeapparatet. Skader og overbelastning i arme, ben og ryg.

“Mange af de skader, man ser i sportsverdenen, kan lige så vel opstå på en arbejdsplads. Det hedder en tennisalbue, men for hver gang man ser en, der har fået det af tennis, ser man 99, der har fået det ved at sidde ved en computer eller manuelt arbejde. Sportsskader er jo typisk belastningsskader. Så ortopædisk kirurgi fylder omkring 75% af vores arbejde. Men vi har også andre tilbud, mave/tarm-kirurgi, gynækologi, åreknude-operationer, plastikkirurgi og så videre.”

Vi er til for patienterne, ikke omvendt
Søren Kjeldsen forklarer, at et højt service-niveau fra starten har været alfa og omega for den succes, Viborg Privathospital har været indtil nu. “Som privathospital er det meget, meget vigtigt, at ingen er i tvivl om, at vi er der for patienterne. Det er noget vi snakker meget om hele vejen rundt i personalegruppen.

Når en patient beder os om hjælp, så er vi der for at hjælpe dem. Det er ingen hemmelighed, når man har været overlæge i det offentlige system, at man ind i mellem tænker, hvem der er til for hvem. Om systemet er til for patienterne, eller om patienterne er til for systemet. Sådan må det aldrig blive her.”

Vi har det bedst med at være os selv
For tiden foregår der en konsolidering på markedet for private sundhedsydelser – det ene privathospital køber det andet, og andre går sammen i større enheder. Viborg Privathospital har også haft overvejelser om, hvad vej de skal gå.

“Regionerne forsøger at få tingene så billigt som muligt ved at lave udbudsrunder.
Der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt med en stor organisation bag sig, hvis man skal byde godt ind på de udbud. Men indtil videre har vi det altså godt med at være os selv.”

” Viborg Privathospital er ikke så fokuseret på de udbudsrunder fra de offentlige sygehuse, fordi de har så travlt med forsikringsselskaberne.

“Vi har lidt af en særposition her i det midtjyske, hvor vi ikke har ret mange konkurrenter. Det kan vi også mærke på vores aftaler med forsikringsselskaberne, at de er meget glade for, at vi kan betjene et ret stort geografisk område, fordi vi ligger lige i midten af Jylland.

Blev overrasket over efterspørgsel
Plastikkirurgi kom til efter et par år, fordi Søren Kjeldsen ikke havde forestillet sig der var et særlig stort marked i det midt- og vestjyske. “Men vi kan slet ikke følge med. Vi kunne fuldtidsbeskæftige to plastikkirurger her, men
de er rigtig svære at få fat på.

Så vi arbejder intenst på at få ansat flere, for der er utrolig mange, der henvender sig med ting, de gerne vil have lavet med det samme, og de kan så komme til om en måned eller halvanden. Men der er en virkelig stor efterspørgsel.”

 Af: Kim Konnerup | Foto: Erling Jørgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *