Dit syn betyder alt for os

Nyt Syn Brilleriet i Vestergade er en selvstændig og uafhængig butik, der kun vælger den bedste løsning for hver enkelt kunde.

Lise Reese var produktchef for Zeiss. Irma Kuhr var optiker i en større brilleforretning. Men begge havde lyst til at stå på egne ben i en lille selvstændig butik, hvor de selv kunne få lov at bestemme. For tre år siden åbnede de Nyt Syn Brilleriet i Vestergade.
“Det var mod alle odds, midt i finanskrisen. Men vi havde et brændende ønske om at gøre tingene på vores egen måde, så vi smed janteloven i søen,” ler Lise.

Frihed til selv at bestemme
De tre år har gjort alle bekymringer til skamme. Viborg har taget godt imod Lise og Irma, der sammen med Jannie og Anne har skabt en lille oase med god tid og godt humør.
“Vi har frihed til selv at bestemme. Vi er ikke bundet til bestemte leverandører eller aftaler, som andre butikker er. Vi kan vælge frit til den enkelte kunde, og det betyder mere individuelle løsninger,” siger Irma og understreger betydningen af en høj faglighed og respekt for kunden.

“Vores styrke er både vores forskellighed og vores indlevelsesevne. Vi er fire meget forskellige piger med hver vores personlighed, der alligevel går godt i spænd, så kunderne kan altid spejle sig i en af os. Men vigtigst er vores empati. Vi lægger så stor vægt på for at få det bedste frem i hver enkelt,” siger Lise og forklarer, at det både gælder om at finde den rigtige løsning for kundens syn og kundens udseende.

Tryghed og god vejledning giver loyale kunder
“Kunderne er trygge ved os, fordi vi tager os af dem og giver god vejledning. Vi har alle mange års erfaring og stor faglighed. Mange kender os fra andre butikker, og der er hele familier, vi har forsynet med briller og kontaktlinser gennem mange år,” siger Irma, der også glæder sig over, at i en verden hvor loyaliteten overfor butikker og mærker bliver mindre og mindre, er butikkens kunder meget loyale. “Jeg har kunder jeg har forsynet med briller, siden de var børn. Og nu kommer de med deres egne børn. Det er både sjovt og dejligt.”

Irma og Jannie er butikkens optikere, og deres indgangsvinkel er kundens syn. Hvad er den enkelte kundes behov, hvor meget har de brug for brillerne, er det fast eller kun i bestemte situationer for eksempel som jobbriller, er det nok med enkeltstyrke eller er der brug for briller med flerstyrkeglas. Eller er kontaktlinser den bedste løsning.

Form, farver og stil
Lise og Annes indgangsvinkel er til gengæld form, farver og stil. Det er kundens udseende, der er i fokus. Anne er butikkens sprælske humørbombe, der med stor personlighed guider kunderne gennem valg af den rigtige brille. Lise er Danmarks eneste uddannede Style coach med briller som speciale.
“Vi har tre sekunder til at gøre indtryk, når vi møder et nyt menneske, og øjnene er det første, vi lægger mærke til hos hinanden. Derfor er briller den vigtigste accessory, vi har. De skal både matche personligheden og passe til vores øjne og ansigt,” forklarer Lise. Det handler både om farve, hår og ansigtets form, men især om hvem man er som person. “Derfor skal vi altid have en god, lang snak med den enkelte kunde, for at kunne anbefale det stel, der passer både til det indre og det ydre”

Der er kontaktlinser for alle
Jannie er butikkens kontaktlinseekspert, og hun har virkelig fundet sig til rette hos Irma og Lise. Og ligesom dem fremhæver hun friheden til at være faglig.

“Her kan jeg gøre det, jeg er uddannet til, nemlig at rådgive kunden og finde den bedste løsning. Jeg skal ikke spekulere over en central styring, der siger, at jeg skal sælge bestemte løsninger. Det er udelukkende kundens behov, der bestemmer, hvad jeg anbefaler,” siger Jannie,
der er uddannet som kontaktlinseoptiker og før arbejdede flere år i en såkaldt kapitalkæde.
“I dag kan man få linser til alle behov, til alle kunder og til alle situationer. Mange bruger linser som flex-brug til sport og fritidsaktiviteter. Helt ned fra otte år eller endda yngre, hvis øjenlægen anbefaler det. Men også endagslinser til bygningsfejl, linser til tørre øjne og flerstyrkelinser. Der er endda linser med UV-beskyttelse,” siger Jannie.

Brillestel som ingen andre
En anden fordel ved at være uafhængig butik, er muligheden for at gå mod strømmen og tilbyde stel, man ikke finder andre steder.
“Vi har stel i alle prisklasser, og kan sagtens matche de store kæder. Men alle stel er udvalgt af os selv, og de fleste er helt unikke her i byen. Vi tager i øvrigt altid kun et stel hjem af hver model, så du ikke møder syv andre til en fest med samme stel,” fortæller Lise og viser en række spændende briller frem.

“Chrome Heart har kun fem forhandlere her i landet. Det er stel af ibenholt med små håndlavede smykkedetaljer af sterling sølv. Et andet specielt mærke er “IC! Berlin”, som er meget råt og techno, og “Tom Davis”, som du selv kan designe og sammensætte ud fra et stort udvalg af farver, fronter og hængsler sammen med os.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *